Üzümlü paskalya çöreği tarifi
Üzümlü Paskalya Çöreği Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 adet yumurta (1’nin sarısı üstü için)
1 küçük 15 gr.maya
1 çay bardağı ılık su
Aldığı kadar un
İçi için:
Bal
1 yemek kaşığı süt
Kuru çekirdeksiz üzüm,
1 tatlı kaşığı tarçin
Üzümlü Paskalya Çöreği Yapılışı
İlk olarak bir kab içinde ılık şu ile mayayı eritiyoruz.
Daha sonra ün hariç diğer malzemeleri koyup elimizle tüm malzemeleri harmanlıyoruz.
Malzemeler karıştıktan sonra unumuzuda koyup yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Üstüne aşağıdaki resimde olduğu gibi poşet geçirip yarım saat sıcak yerde bekletiyoruz.
Bekleme işlemi bittikten sonra portakal büyüklüğünde bezeler koparark merdane ile açıyoruz.
Ardından hamurumuzun içine harcımızdan koyup yavaşça sarıyoruz.
3 taneyi birleştrip örgü yapıyoruz ve diğerinide sadece nomal uzun yapıp örgü yapıyoruz. (siz istediğiniz gibi yapabilirsiniz).
Üstüne yumurta, susam sürüp soğuk fırına koyup önce 100 derecede 15 dk mayalanıyor ve içi pisiyor, daha sonra 200 derecede pişiriyoruz.
Çöreğimiz pistikten sonra pudra şekeri döküp servis yapıyoruz. Afiyet olsun.