Uzun Saçlar Bakım İster

Uzun saçlar kısa saçlara göre çok daha fazla özen ve bakım gerektirir. Çevresel faktörler ya da çeşitli sebeplerle yıpranan saçlar, doğru zamanda bakım yapılmazsa kırılır ve dökülmeye başlar. Pek çok kadının vazgeçilmezi uzun saçlar için size birkaç öneri ve bakım maskesi tarifi.

 

Bir saçın omuz hizasına kadar uzaması için en az üç yıl gerekir. Bu da saçın en azından 300 kez şampuanlanma ve kurutma işleminden geçerek büyüdüğü anlamına gelir. Uzmanlar günde ortalama 50 ile 100 arası saç dökülmesini normal sayıyor. Bu sayıda dökülen saçlar yenileniyor demektir. Fakat günlük dökülme adedi bu rakamları aşıyorsa, banyo sonrası ya da günlük taramalardan sonra elinize demetle saç geliyorsa hemen müdahale etmeniz gerekir.

Tüm uzun saçlar saç derisinden uçlara doğru gittikçe zarar görmeye daha eğilimlidir. Uzun saçta, saç uçları çatallaşarak iki ve ikiden fazla çatallaşmaya başlayınca artık tek bir care vardır; kestirmek. Bundan kaçınmak için kırık saç ucu için onarım ürünleri kullanabilir ve saçınızın sağlığını düzenli olarak kontrol edebilirsiniz. Bu size uygun saç bakım ürünleri kullanma şansı ve süresi tanıyacaktır.

Separating egg yolk and white

Doğru Bakım için 9 Tavsiye

  • Yalnızca yıkamak hiçbir uzun saç için yeterli değildir. Her şampuandan sonra saç kremi kullanmalı ve haftada bir özel saç bakımı yapmalısınız.
  • Yıkamadan önce saçınızı tarayın. Taradıktan sonra yıkamak sonrasında daha az düğümlenmeyi sağlar.
  • Saçınızı havluyla kurularken asla ovuşturmayın. Bunun yerine, havluyu saçınızın tepesine bastırın ve yavaşça uçlarına doğru kaydırın. Bu saçın suyunu alacak ve kepek tabakasının sakin kalmasını sağlayacaktır.
  • Kumaş kaplaması olmayan metal tokalar, taçlar ve lastik halkalar kullanılmamalıdır. Bunlar zamanla kepek tabakasını yok eder ve kırılgan saçlara veya saç kırılmalarına yol açar.
  • Evde saçınızı açık bırakın: Arkadan veya iki yandan at kuyruğu, örgü gibi saç modellerinden kaçınarak saçınıza iyi davranın. Saçlarınızın yüzünüze gelmesinden hoşlanmıyorsanız eşarp ya da bant takın.
  • Saçlarınızın mümkün olduğunca kendi kendine kurumasını sağlayın. Fön makinesi soğuk ayarda tutun. Sıcak hava tutacaksanız; saç derinizle fön makinesinin ağzı arasında en az 6 cm. mesafe olsun.
  • Doğal telli fırçayla saçları fırçalamak en güzel parlaklığı verir. Saçlarınızı her milimetrede ne kadar fazla miktarda doğal tele sahip saç fırçasıyla fırçalarsanız, saçlarınız o kadar güzel parlaklığa sahip olur.

 

 

Pratik Evde Bakım Maskeleri

 

Ballı Canlandırıcı Saç Bakımı

1 orta boy avokadoyu (soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış) ve 2 yemek kaşığı balı
ufak bir kasede ezerek karıştırın. Saça masaj yaparak uygulayın. 20-30 dakika bekletin. Her zamanki şekilde saçınızı yıkayın.

 

Sıkılaştırıcı Limon Maskesi

Yarım limon suyu,
1 yumurta beyazını birlikte
3 dakika kadar çırpın. Gözlerinizden kaçınarak yüzünüze maske gibi uygulayın. 30 dakika bekleyin ve ılık suyla durulayın.

 

Besleyici maske

1 yumurta sarısı, 1 çay bardağı demlenmiş çay, 1 çorba kaşığı badem yağı ve 2 damla limon suyunu bir kapta karıştırın. Saç diplerinize sürüp masaj yaparak iyice yedirin. 10-15 dakika bekleyip şampuanla yıkayın.

 

Zeytinyağı ve bal tedavisi

Yarım çay fincanı yeşil zeytinyağı ile bir çay fincanı süzme balı karıştırın. Bu sıvıyı iyice sallayıp çalkalayın ve birkaç gün dinlenmeye bırakın. Daha sonra bu karışımı baş derisinize ovarak ve tarayarak yedirin. Ancak bu işlemi yaparken tarağın dişlerinin baş derinize batmamasına özen gösterin. Başınıza bir naylon torba geçirerek, başın sıcaklığını muhafaza etmeyi sağlayın. Karışımı yarım saat beklettikten sonra, saçlarınızı bol suyla durulayın. Bu işlem, koyu renk saçların ışıltılı bir hal alıp parlamasını sağlar.

 

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın