Veganların İmdadına Bulgur Yetişiyor

Bir beslenme alışkanlığından daha fazla yaşam biçimi haline gelen vegan beslenme, her türlü hayvan ve hayvandan üretilen ürünlere karşı rest çekmedir. Süt ve süt ürünlerinden tutun bal ve yumurtaya kadar bu davranış uzanıyor. Tabi hayvansal beslenme ürünlerine muadil yiyecekler de var hem de en sağlıklı ve lezzetlisinden.  Bunların içinde protein, lif ve B vitamin bakımından zengin besin Bulgur veganların vazgeçilmezi.  Veganlar için lezzet dolu ve sağlıklı 4 nefis bulgur yemek tarifi hazırladık.

 

BULGURLU ZEYTİNYAĞLI SARMA

Türk mutfağının ve sofraların vazgeçilmezi zeytinyağlı sarmanın bir de bulgurlusunu deneyin. Hem ana yemek hem de ara yemek olarak yenilebilen “bulgurlu zeytinyağlı sarma” tam bir vegan dostu yemektir. Yapması biraz zahmetli olsa da yemesi bir o kadar keyifli.  Pirinç yerine bulguru tercih ettiğiniz bu yemekte, daha lezzetli tat almanızın yanı sıra bir o kadar da sağlıklı olacak.

 

ROKALI BAŞBAŞI SALATASI

Başbaşı Bulgur, buğdayın kabuğunun soyulmasıyla taş değirmende doğal olarak üretilen bulgurun en doğal bulgur çeşididir. Besin değerleri ve görünüm olarak tam buğdaya yakındır. Tam bir lif deposu olan başbaşı bulgur hem lezzetli hem de sağlıklı kilo kontrolü için ideal bir yemek. İhtiyacınız olan malzeme roka, kurutulmuş domates, kırmızı soğan,  kuru incir ve başbaşı bulgur.

 

BULGURLU BAHAR SALATASI

Baharın gelmesi ile birlikte pazarda, manavda taze ve doğal yeşillikler yerini aldı. Veganlar için yeşillikler ile dolu harika bir Bulgurlu Bahar Salatası en sağlıklı ve lezzetli salatalardan. Minerali bol bulgur kullanarak bahar salatasının besin değerini arttırabilir, daha da sağlıklı bir öğün hazırlayabilirsiniz. Gerekli malzemeler havuç, domates, salatalık, yeşilbiber, taze soğan, dereotu, zeytinyağı ve tabi pilavlık bulgur.

 

NOHUTLU BULGUR ÇORBASI

Veganların vazgeçilmez besinlerinden olan bir diğer bakliyat türü nohut, bulgur ile beraber nefis bir tat sunuyor. Nohut ve bulgur ikilisi ayırmadan ama bu kez biraz değişik bir tarifle bir araya getirmeyi deneyin. Protein ve lif kaynağı Nohutlu Bulgur Çorbası lezzeti ile hem midenizi hem de kalbinizi fethedecek. Çok sade ve o kadar pratik bu vegan yemeği için ihtiyacınız olan ince bulgur, haşlanmış nohut, kuru soğan, domates ve limon ve kuru nane.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın