Vizyonda Bu Hafta

Yoğun ve yorgun bir haftayı geride bırakıyoruz. Hafta sonu bu yorgunluğu atabilmenize yardımcı olacak aktivitelerin başında şüphesiz sinema keyfi gelecek. Aile ve arkadaşlarınızla keyifli vakit geçirebilme bahanesiyle bir film kaçamağını çok görmeyin… Birbirinden güzel filmler bugün vizyona girecek ve karar vermekte zorlamamanız için bu haftanın en iyi filmlerini derledik.

CEBİMDEKİ YABANCI

Gerilim ve komedi türünde ‘Cebimdeki Yabancı’ filmin konusu şöyle: Yedi eski dost bir akşam yemeğinde bir araya gelmeye karar verir. Herkes sofranın başında oturmuş sohbet etmekte, şen kahkahalar eşliğinde yemek yerken bir oyun oynamaya karar verilir. Oyun oldukça basittir; herkes telefonlarını masaya koyacak, gelen her mesaj ve bildirim yüksek sesle okunacak… Yedi dostun maskelerinin ardındaki hayatlarını ile cep telefonlarını ortaya koymaları ilişki dengelerini altüst eder. Bunca zaman çok yakın dost olduklarını düşünen grup aslında birbirlerine yabancıdır. Serra Yılmaz yönetmenliğinde çekilen filmin başrollerini; Şükrü Özyıldız, Buğra Gürsoy, Serkan Altınorak, Belçim Bilgin, Leyla Lydia Tuğutlu, Çağlar Çorumlu ve Şebnem Bozuklu paylaşıyor.

PARAMPARÇA

Türk yönetmen Fatih Akın’ın yazıp yönettiği yabancı film terörle mücadele eden kadının hayatını temel alıyor. Katja, eşi Nuri ve 6 yaşındaki oğlunu bir patlamada kaybetmiştir. Yaşadığı acıdan sonra yıkılan Katja’nın tek isteği, terör saldırısının kimler tarafından neden yapıldığını öğrenmektir ve bunun için mahkemeye başvurur. Saldırı ile ilgili ortaya çıkan deliller Neo-Nazi bağlantılarına işaret eder. Fakat mahkeme delilleri yetersiz bulup zanlılara ceza vermez. Karar karşısında öfkeye kapılan Katja, kendi adaletini sağlamak adına yollara düşer…  Filmin başrollerinde Diane Kruger, Numan Acar ve Ulrich Tukur yer alıyor.

EN KARANLIK SAAT

Tarihi olaylardan yola çıkan İngiltere yapımlı film; İkinci Dünya Savaşı’nın ilk yıllarında Winston Churchill’in, Hitler’in ordusuna karşı verdiği mücadeleyi anlatır. Churchill, hayatının belki de en büyük sınavından geçecektir. Hayatında zor ve geri dönüşü olmayan ikilemlerden birini yaşar. Ya Nazi Almanya’sı ile barışçıl bir anlaşma yolu bulmaya çalışmalıdır ya da milletinin bağımsızlığı ve idealleri için Nazilerin karşısında sımsıkı durmalıdır. Durdurulamaz Nazi güçleri Batı Avrupa’da ilerlerken ve istila tehdidi kapıdayken, bir yanda şüpheci bir Kral bir yanda da kendisine karşıt planlar yapan partisi varken Churchill bu zor zamanlarda dik durmalı, bir ulusu ayağa kaldırmalı ve dünya tarihinin ilerleyişini değiştirmelidir. Usta yönetmen Joe Wright’in yönetmen koltuğunda oturduğu film tarihi ve gerilim türünde izleyiciler karşısına çıkıyor. Altın Küre Ödüllü filmin başrollerini Gary Oldman, Kristin Scott Thomas, Ben Mendelsohn ve Lily James üstleniyor.

 ÜÇ BİLLBOARD EBBİNG ÇIKIŞI, MİSSOURİ

Oscar Akademi Ödülüne aday olan dram ve kara mizah türündeki film, kızının cinayetini aydınlatmak isteyen anneyi konu alıyor. Kızının cinayet davasında bir suçlu bulunmamasından aylar sonra, Mildred Hayes cesur bir hamle yapar. Kentin saygıdeğer polis şefi William Willoughby’ye yöneltilen tartışmalı bir mesajla kentin ücra bir yolunda üç adet billboard kiralar. Şiddet eğilimli, çocuksu bir annenin çocuğu olan, şefin sağ kolu Dixon’ın adı olaya karıştığında, acılı anne ile güvenlik güçleri arasındaki savaş daha da şiddetlenecektir… Filmin yönetmenlik koltuğunda akademik ödül sahibi ünlü yönetmen Martin McDonagh oturuyor. İngiltere ve ABD yapımlı filmin başrollerini Frances McDormand, Woody Harrelson ve Sam Rockwell paylaşıyor.

 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak