Xiaomi Mi 9 Duyuruldu. Fiyatı ve Özellikleri

Çin menşeli akıllı telefon üretici firması Xiaomi, yeni modelini dururdu. Mi8 den sonra beklenen Xiomi Mİ 9, artık resmen kullanıcılarına duyuruldu. Türkiye’de özellikle son 1 yıldır yeni telefonun özellikleri ve fiyatları merak konusu. Xiaomi telefon özellikleri nasıl, fiyatı ne kadar? İşte Mİ 9 hakkında merak edilenler.

Xiaomi Mi 9

Mİ 8 telefonlarda olduğu gibi 4 ve 6 ile 128 GB 4 ve 6 GB arası depolama alanı sunuyor. Böylece yüksek miktarda resim ve video barındırma imkanı sağlıyor

Dün resmen duyurulan Xiaomi telefonun en önemli dikkat çeken özelliği tasarımı oldu. Mİ 9 modelinde çentikli özellik kullanan telefon üreticisi firma, son yıllarda tüm telefon markalarında görmeye alışık olduğumuz kamera ekranını telefona gömme konseptinin dışına çıkmış.

Bir önceki modeli Mİ 8’e göre daha ince olan Mİ 9 aynı zamanda %50 oranında daha hızlı çalışma performansına sahip. Bunun yanında Mİ 9’un kavisli tasarımı telefonun daha kolay tutulmasını sağlıyor.

Yeni Mİ 9 akılllı telefonun diğer dikkat çeken özelliği ise Samsung tarafından üretilen 6.39 inç büyüklüğündeki Full HD+ AMOLED ekranı.  AMOLED ekranıyla birlikte yeni tasarlanan telefonda Mİ 9 almak isteyenlere 103. 8 NTSC süper geniş renk gamına ve 600 nit parlaklık sunuluyor. Böylece Mİ 9 kullanıcılarını daha kaliteli ekran görüntüsü yanında, gözleri yormayan özelliğin geldiği belirtiliyor.

Bu özelliğin yanında AMOLED ekran ayırıcı Gorilla Glass 6 ile korunuyor. Mİ 9  ekranının getirdiği yeniliklerden biride gece modu ve oyun modu. Bunun dışında eski özelliklerden parmak izi okuma özelliği korunmuş.

Önceki modellerinde performansıyla büyük beğeni toplayan Xiaomi, yeni modelinde f/1.75 diyafram değerine sahip, 48 megapiksel çözünürlüğündeki bir ana kamera taşıyor. Bu ana kamera sayesinde telefon 4 kareyi bir araya getirebiliyor. Bu şekilde Mİ 9 ile çekilen telefonlarda daha fazla ayrıntı yakala imkanı tanıyor.

Mİ 9 Kamera Özellikleri

Xiaomi Mi 9 Özellikleri

Xiaomi Mi 9’da f/2.2 diyafram açıklığında olan 12 Megapiksel telefoto, f/2.2 değerindeki 16 Megapiksel ultra geniş açılı kamera sensörü telefonun diğer dikkat çeken özellikleri arasında yer alıyor.

Mİ 9’un üçlü kamerasının aynı zamanda PDAF ve CDAF özellikleri yanında, ultra geniş açılı kamera 117 derecelik görüş açısı yakalama imkanı sağlamış.

Xiomi Mİ 9 ön kısmında 20 Megapiksel çözünürlük bulunurken,  maksimum derecede kullanılan yapay zeka ve HDR yardımı sayesinde çok kaliteli selfie ve fotoğraflar çekme imkanı sunuyor.

Batarya Özellikleri

Xiaomi Mi 9 Özellikleri Batarya

Xiaomi Mi 9’da  27 W hızlı şarj özelliğine sahip. Bu özelliği 3300 mAh bir bataryadan güç alıyor. Snapdragon 855′in güç verimliği Mİ 9 telefonların bataryasının 1 günden daha fazla yetmesini sağlıyor.

Mİ 8 telefonlarda batarya performansı oldukça yüksek olan telefon markasının Mİ 9’da bataryayı kullanımını bir adım daha ileriye taşıdığı görülüyor.

Mİ 9 Fiyatları

Ülkemiz’de daha satışı başlamayan Mİ 9 telefon fiyatlarının Çin’de

8 GB RAM + 128 GB dahili hafıza – 490 $

6 GB RAM + 128 GB dahili hafıza – 445 $ olması bekleniyor.

Canlı yayında tanıtımı yapılan Mİ 9 telefon özellikleriyle Youtube yayınlanan inceleme videolarında büyük beğeni topluyor.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak