Yaşınız Gözünüzden Okunuyor!

Estetik ameliyatlardan sonra kliniğine müracaat eden en yoğun hasta grubunun “göz çevresi mor halesi” olanlar olduğuna dikkat çeken Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Türker Özyiğit, Rakun göz kombinasyon tedavisi hakkında konuştu.

Op. Dr. Türker Özyiğit, hasta grupları hakkında bilgi vererek, “Birinci hasta grubu ergenliği henüz tamamlamış genetik bir yapı olarak karşımıza çıkan göz çevresi yumuşak dokunun yetersiz olduğu grup; ikinci grup ise orta yaş ve üzeri uykusuzluk, bilgisayar karşısında vakit geçirme ve alkol sigara kullanımı gibi durumlara sekonder olan hasta grubu. Bu ikinci grupta ayrıca sabah uyandığında gözler özellikle şiş, günün ilerleyen saatlerinde şişliğin azalması gibi durumlar görülür. Alt ve üst göz kapaklarının fasya dediğimiz gerginlik sağlayan yapılarının yaşla birlikte gevşemesi sonucu ortaya çıkan bir aging durumdur.” ifadelerini kullandı.

“Total göz kapağı gençleştirme” işleminin iki hasta grubunda da yapılabileceğini söyleyen Özyiğit, ilk olarak muayene ile problemlerin tespit edilmesi gerektiğini, çünkü tedavide “şu merhemi kullan geçer” denilen bir tedavi seçeneğinin olmadığını belirtti.

Özellikle alt göz kapağı bölgesinde volüm kaybı olup olmadığı tespit edilmesi gerektiğine vurgu yapan Özyğit, şöyle konuştu:

“Eğer volüm kaybı mevcut ise bunu yerine koymak lazım. Bu iki şekilde yapılıyor: Birincisi; hastanın kendi yağı alınıp belirli bir işlemden geçtikten sonra ihtiyaç olan bölgelere enjekte ediliyor. Bu işlemde verici bölge olarak genellikle göbek bölgesi kullanılıyor. Transfer edilen yağın rengi sarımsı olduğu için mor rengi düzeltmede daha etkili olduğu belirtiliyor. İkinci seçenek ise; ışık dolgusu denilen dolgu enjeksiyonudur. Bu işlemin avantajı ise herhangi bir anestezi ihtiyacı olmadan uygulanabilmesidir. Işık dolgusu enjeksiyonunun teknik detayı, derin plana yapılmasından geçmektedir. Ancak bu derin plan, anatomi iyi bilinmezse istenmeyen sonuçları da beraberinde getirebilir. Bu nedenden dolayı bu işlem, bölgenin anatomisine hakim olan Plastik Cerrahi Uzmanı tarafından yapılmalıdır.”

Göz çevresindeki bir diğer problemin ise ‘mor renk’ olduğunu belirten Op. Dr. Özyiğit, mor renk yani ‘rakun eve’ tedavisi hakkında, “Bu bölgede kremler-merhemler işe yaramamaktadır. Bu soluk, damardan yoksun, yorgun görünen bölge, buradaki kan damarlarını aktive ederek ve deride sıkılaştırma sağlanarak, ayrıca yeni kollajen sentezi oluşumunu tetikleyerek ve genellikle eşlik eden torbalanma problemini göz önünde bulundurarak düzeltilebilir.” diye konuştu.

Lazerli işlemlerin genellikle seanslar halinde yapıldığına değinen Özyiğit, ancak her insanın farklı olduğunu, cilt rengi, iyileşme potansiyeli ve lazere verilen cevabın insandan insana farklılık gösterdiğini söyledi.

 

 LAZER İLERLEYEN YAŞLARA ÇÖZÜM OLMUYOR 

Eğer yağ transferi veya ışık dolgu yapılmışsa bu işlemin tekrar edilmesi gerebilir. Ortalama 2-3 aylık aralıklarla seansın devam ettirilmesinin daha faydalı olabileceğini ifade eden Op. Dr. Türker Özyiğit, uygulamadan hemen sonra hafif şişlik görülebileceğini belirterek, “Hemen buz tedavisine başlamak ve 3 gün boyunca buz uygulamak gerekir. 2 ayda ciddi bir gençleşme görülmeye başlanır. Aldığı bu görünümün derecesine göre sonraki aylardaki beklenti tahmin edilebilir ve duruma göre tamam ya da devam kararı verilir. Yapılan işlem 3-4 günde fark edilmeyecek hale gelecektir. Lazerin bu bölgede asıl sağladığı kazanım yani etki mekanizması kollajen stimulasyonudur. Bu da bilindiği gibi gerilme ve gençlik sağlamaktadır.” dedi.

Her uygulama sonrası bir ilerleme olacağını ancak yüzde yüz sonuç elde etmenin mümkün olmadığını söyleyen Özyiğit, iki yaş grubu için farklı tedavi seçenekleri uyguladıklarını belirterek, orta yaş grubu için ameliyatlı seçenekleri dahil ettiklerini, lazerin ileri derece deforme olmuş yapıları düzeltmede yetersiz kaldığını vurguladı.

Op. Dr. Türker Özyiğit, sigara alışkanlığı, uykusuzluk, gözlerin aşırı yorulması, karbonhidrat ağırlıklı ve rafine gıdalarla beslenme ve kilo alıp verme gibi nedenlerden dolayı göz çevresi gençleştirme uygulamalarından sonra problemin tekrar nüksedebileceğini söyledi.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak