Yatak Örtüsü, Yastık ve Bebek Battaniyesi Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

 

Ev tekstilinde en önemli parçalar arasında, yatak örtüsü, yastık ve bebek battaniyesi modelleri geliyor. Çok fazla dikkat edilmese de, yatak ve yatak örtüsü, her gün saatlerce temas ettiğimiz ve uyku kalitemizi çok etkileyen parçalar. Bu da, hem kumaşın hem de diğer detayların sağlıklı ve kaliteli olmasının ne denli olduğunu gösteriyor. Yatak odasında yatak örtüsü ve bebek battaniyesi gibi ihtiyaçların dışında, bebek odaları için bebek battaniyesi de olmazsa olmaz. Peki, ev tekstilinin bu önemli parçalarını satın alırken, nelere dikkat edilmeli?

Yatak Örtüsü Nasıl Seçilir?

Yatağınıza serdiğiniz, her gün saatlerce üzerinde zaman geçirdiğiniz yatak örtüsünü satın alırken aceleci olmayın. Zira dikkat edilecek birçok konu var. İlk olarak, tek kişilik yatak örtüsü ya da çift kişilik yatak örtüsünün standart ebatları farklıdır ancak yine de karar verirken, kendi yatağınızın ölçüsünü bilmelisiniz. Ölçüler dışında, mevsime uygun yatak örtüsü seçmek de önemli. Genellikle yaz dönemlerinde ince yatak örtüsü modelleri tercih edilir ve bunların kumaşları, keten ve pamuklu formdadır. Kış döneminde ise sizi soğuktan koruyacak ve sıcacık bir uyku almanızı sağlayacak kalın tüylü yatak örtüleri tercih edebilirsiniz. Tasarım olarak, klasik yatak örtüleri çeşitli işlemeler içerebilirken, modern ve minimal yatak örtüsü modelleri ise sade konseptle adından söz ettiriyor.

Yatak Odası Dekorasyonuyla Uyumlu Yastık Seçimi

Ev tekstilinde, yatak odasında küçük bir dokunuş olarak karşımıza çıksa da, yastıklar oldukça önemli. Gün geçtikçe farklı trendlerle karşımıza çıkan, model çeşitliliğine sahip yastıklarda visko yastık, silikon yastık ve kaz tüyü yastıklar tercih ediliyor. Ortopedik açıdan iyi bir deneyime sahip olmak, keyifle uyumak için doğru yastığı seçmelisiniz. Buna ek olarak tasarımsal açıdan da size hitap eden modeller tercih sebebiniz olabilir. Yastık modellerinde her tarza hitap eden modeller sunan English Home, aradığınızı bulabileceğiniz yer. Antistress konseptli yastıkların yanı sıra, klasik yastıklar, silikonlu yastıklar ve çok daha fazlası, markanın online satış sitesinde yer alıyor.

Bebek Battaniyesinde Nasıl Bir Seçim Yapmalı?

Bebek odaları için battaniye, nevresim ya da yastık gibi ürünler seçerken, bilmemiz gereken ilk şey, bebeklerin hassas ciltleri için battaniye ve nevresim son derece önemli. İnce ve hassas cilte sahip bebeklerin sağlığını korumak adına, gerekli onay ve sertifikalara sahip ürünlerden seçim yapmalıyız. Bebeklerde iple örülmüş battaniyeler, cilde zarar verebilir ve bundan ötürü tercih edilmemelidir. Bebek battaniye seçiminde, dikkat edilmesi gereken diğer özellikler ise yumuşak olması, hafif bir yapıda olması, ısıyı dengeleyici özellik içermesidir.

Bebek battaniye modelleri, yastık ve yatak örtüsü gibi ürünlerde Türkiye’nin en çok tercih edilen, kaliteli ev tekstili ürünleri sunan markası English Home’u tercih edebilirsiniz. English Home yastık ve battaniye ürünleri, bebek battaniye seçenekleri uygun fiyat ve yüksek kalitesi ile öne çıkıyor. Bu ürünlere efsane cuma indirimleri ile sahip olmak için English Home’dan online alışveriş yapabilirsiniz!

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın