Yazın Kuruyan Saçlara Bakım Zamanı

Yaz, güneşiyle, meyveleriyle, dondurmasıyla ve en çokta eğlencesiyle ne kadar güzel olursa olsun kuruyan saçlarıyla da o kadar zor… Sizler için yazın kuruyan saçları önlemenin tüyolarını hazırladık…

 

HER GÜN SAÇ YIKAMAYIN

Yazın en sevdiğimiz aktivite duş almak olsa da her gün saçlarınızı yıkamanız saçlarınıza ciddi zarar veriyor. Saçlarınızı her gün yıkamak hızlı saç dökülmelerine, yıpranmaya ve saçların kurumasına neden olabiliyor. Bu nedenle her gün duş alsanız dahi saçlarınız iki gün arayla yıkamaya özen gösterin ve saçlarınızı buna alıştırın.

 

YAZ AYLARINDA SAÇLARINIZI SIK SIK BOYAMAYIN

Özellikle yaz aylarında saçlarınızı devamlı boyamayın. Saçlarınızı boyadığınızda yazın sıcağında kuru boya saçınızı daha da yıpratacaktır. Bunun yerine bırakın bir süre dipleriniz gelsin ve rahatsız olana kadar boyamaya ara verin.

 

FÖNDEN UZAK DURUN

Fön çektirmek aslında sadece yazın değil, kışında sürekli yapıldığında saça ciddi zarar veriyor. Saçınız fön sıcağının kavurucu ateşinde kuruyor, yıpranıyor hatta yanıyor. Ayrıca yazın zaten güneş sıcağına maruz kalan saçınız fönle beraber daha da yıpranıyor. Bu nedenle fön çektirmeyi arada, özel günlerde yapacağınız bir aktiviteye dönüştürmeniz saç sağlığınıza çok iyi gelecektir.

 

YAZIN ŞAPKAYI UNUTMAYIN

Yazın kavurucu güneşten hem cildinizi hem saçlarınızı korumak için şapka vazgeçilmeziniz. Güneş D vitamini açısından çok yararlı olsa da zararlı ışınları da cilde o kadar zarar veriyor. Bu nedenle özellikle saç ve cildimizin zarar görmemesi için şapka takmadan dışarı çıkmayın deriz.

 

BOL BOL SU İÇİN

Saçlarımızın da cildimiz kadar suya ihtiyacı var. Hatta kurumasının en önemli sebebi su içmeyi ihmal etmemizden kaynaklanıyor. Bu nedenle günlük su ihtiyacınızı aksatmadan tüketin ve sağlıklı ışıl ışıl parlayan saçlara kavuşun.

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak