Yeni Nesil Mimari ve Tasarım Ofisi; Monlab Desing

”İnsanı mutlu eden şeyleri yapabilmesi bence en büyük lüks” mottosuyla yeni nesim mimarisini severek müşterilerine sunan ‘Monlab Desing’ i sizlerle beraber yakından tanıyalım…

 

Esra Demirbaş

 

  • DAMLA HANIM, SİZDEN VE MARKANIZ OLAN ‘MONLAB DESİGN’ DEN KISACA BAHSEDER MİSİNİZ?

Planladığım kariyer hedefleri doğrultusunda 7 sene boyunca çalıştığım birçok kurumsal inşaat ve ofis tecrübelerinin ardından 2015 yılında Monlab Design adında kendi mimari ve tasarım ofisimi kurdum.

Monlab Design; Birçok projenin mimari, içmimarı ve uygulamalarının yapıldığı bir tasarım ofisidir.

Projenin tamamına ya da bir bölümüne konsept danışmanlığı, uygulama projesi, proje geliştirme ve yönetme gibi hizmetler sunmaktayız. Ayrıca her projenin tarzına, dokusuna, mimari yapısına özel tasarlanan mobilyaların imalatını gerçekleştiriyoruz.

İnsanı mutlu eden şeyleri yapabilmesi bence en büyük lüks… İş hayatımda da buna önem veriyorum.

Pozitif olmanın en başta kendime iyi geldiğini düşünüyorum. Bu yüzden her durumda bunu koruyabilmek ve etrafımdaki insanları da bu pozitifliğin içine çekebilmek önceliklerim arasında.

 

  • PEKİ, NEDEN ‘MONLAB DESİNG’ ? MARKA İSMİNİN ÖZEL BİR ANLAMI VAR MI?

Henüz şirketimi kurmamış ve kurumsal çalışırken hep ileride bir tasarım ofisim olmasını hayal ederdim. O zamanlardan ismi ne olacak, marka neye benzeyecek çok kafa yorardım. Neden bilmiyorum ama Fransızca ‘’Mon’’ -benim ‘’Lab’’ ise -laboratuvarın kısaltması olan Mon ve Lab i birleştirdim ve kulağıma ilk andan itibaren çok güzel geldi.  Sonrasında ofisimi açarken hiç düşünmeden bu isim üzerinden ilerledim.

 

  • MONLAB DESİGN NELER YAPAR? NASIL HİZMETLER SUNAR?

Çoğunlukla lüks konut projesi olmakla beraber café, restaurant, ofis, anaokulu, yazlık ev, spor salonu, design store vb. farklı konseptte ve ölçekte projeler alıyoruz.

Kuruluşumuzdan bugüne kadar 50’den fazla projeye imza attık, çok dinamik ve sirkülasyonu yoğun bir tempo içerisinde çalışıyoruz. Çok kalabalık olmayan 6 kişilik bir mimari ve tasarım ofis ekibimiz var ayrıca tüm projeleri beraber ilerlettiğimiz bir taşeron ekibimiz var.

 

 

  • YENİ SEZONUN DEKORASYON TRENLERİNDEN BAHSEDER MİSİNİZ?

1 seneden fazladır karantinada olduğumuz için iç mekânlarımız ve bahçelerimiz odak nokta haline geldi. Buralar hem günlük vakit geçirdiğimiz alanlar hem çalışma alanımız olması sebebiyle oturduğumuz kanepenin rahatlığı, aydınlatmamızın verdiği ışık, temiz hava alabileceğimiz alanların rahatlığı artık çok daha önemli. Dolayısıyla konfor ön plana çıkıyor. Daha az ama daha iyi ve fonksiyonel eşyalara ihtiyacımız var. Uzun yıllar çok daha iyi performans veren ve daha sürdürülebilir ürünler.

 

  • HAYATA GEÇİRDİĞİNİZ PROJELER DIŞINDA BİRBİRİNDEN ŞIK ÜRÜNLER DE MEVCUT MONLAB DESİGN’DA. MONLAB SHOP’TA NELER BULABİLİRİZ?

Monlab shop aslında bizim tüm evin tasarım ve uygulama sürecini bitirip evi teslim ettikten sonra tam olarak bizce eksik olan ürünlerin genelinden oluşuyor diyebilirim. Bir evi ev yapan aksesuarlar, kitaplar, kokulu mumlar, bitkiler, ufak hediyelik eşyalardan oluşuyor.

 

 

  • PEKİ, YENİ EVLENECEK ÇİFTLER İÇİN DEKORASYON TÜYOLARI ALABİLİR MİYİZ? ÖZELLİKLE KÜÇÜK EVLER İÇİN NASIL ALIŞVERİŞ YAPILMALI VE NASIL BİR YERLEŞİM ŞEKLİ OLUŞTURULMALI?

İlk etapta çok masraf yapmak istemeyebilirsiniz, özellikle küçük evlerde açık renk duvarlar, geniş alana derinlik katacak aynalar, köşelere yerleştirilmiş bitkiler ve sanat eserleri…

Ama en önemlisi gerçekten ihtiyacınız olmadığını düşündüğünüz bir ürünü almayın.

Rahat ve konforlu bir ev yaratmak daha az eşyaya ihtiyaç duymakla birlikte geliyor.

 

  • PROJEYE BAŞLAMADAN ÖNCE DANIŞANLARINIZLA NASIL BİR YOLA ÇIKIYORSUNUZ? HEP SİZİN DEDİĞİNİZ Mİ OLUYORJ

Biz müşteri taleplerine oldukça önem veriyoruz nitekim sonrasında onların yaşayacağı alan tamamen onları mutlu edecek detaylar üzerine kurulu olmalı.

Bu sebeple müşterilerimizin istekleri doğrultusunda eğitimleri, hobileri, zevkleri ve yaşam biçimlerine uygun bir altyapının oluşturulması önceliğimiz.

Amacımız, insanların yaşadığı alanlara dokunmak, onların ihtiyaçlarına yanıt veren estetik ve fonksiyonel tasarımlar yaratırken kaliteli, içerisinde iyi hissedebildiği sıcak ve samimi yaşam alanları tasarlamak ve tasarımların zamansız ve uzun yıllar devamlılığını sürdürebilmesi

 

 

  • HAYATA GEÇİRDİĞİNİZ PROJELERDEN VE HEDEFLERİNİZDEN BAHSEDELİM SON OLARAK… EN KEYİF ALDIKLARINIZ DESEK…

Hedefleri olan ve bunlara ulaştıkça mutluluk ve şükür duyan birisiyim. İlerisi ile alakalı hedeflerimden en önemlisi bugün şuan olduğum pozisyonu koruyabilmek ve bunu sürdürebilmek.

Şuan Türkiye’nin farklı bölgelerinde birçok projelerimiz devam etmekte.

Ama son zamanlarda çok sıkı bir şekilde Houston’da aldığımız projemiz için çalışıyoruz.

Burası 600m2’lik bir malikâne ve tüm tasarım ve mobilya sürecini biz yönetiyoruz. Sanırım son zamanlarda beni en çok heyecanlandıran projelerden biri J

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın