Yılların Eskitemediği Moda: Berjerler

Evinizin en güzel köşelerinin sahibi, bazen kitap okuduğunuz bazen kahvenizi yudumladığınız ya da pazar gazetenizin tadını çıkardığınız keyifli saatlerin konforlu ve şık eşlikçileri her zaman berjerler olmuştur. Zamanın trendleri ne kadar değişirse değişsin modası geçmeyen parçaların başında gelen berjerler ile eski klasik modelleri kullanarak evinizde retro bir hava yaratabilir ya da modern berjer modelleriyle sade ve şık bir görünüm tercih edebilirsiniz. Asil duruşlu, her zevke ve kullanıma hitap eden, konforlu ve uzun ömürlü Enza Home berjer modelleri, kendinize özel bir alan yaratabileceğiniz pek çok kaliteli seçenek sunuyor. Peki berjerleri nerelerde ve nasıl kullanabilirsiniz; işte dekorasyonunuz için püf noktaları…

Berjer Nedir?

Orijinal dilinde yazılışı “bergère” şeklinde olan berjer Fransız kökenli bir mobilyadır. 15. Louis çağında ilk örnekleri görülmüş ve ilk zamanlarda oturanın yüzünün şömine ateşi ya da cereyandan koruması için yapılmıştır. O zamandan günümüze dek yapılıp kullanılan, arkası uzun ve kabarık; sırt ve kol dayama aparatlı, oturulacak yeri geniş ve yüksek arkalıklı koltuklardır. Rahatlığının yanı sıra dekoratifliğiyle evinize estetik bir görünüş katan Enza Home berjer koltuklar ile kendinize şık ve göz alıcı köşeler oluşturabilirsiniz.

Berjer Nerelerde Kullanılır?

  • Şöminenin Yanında

Şöminenin önünde açılı olarak yerleştirilebilecek bu koltuklar başlangıçta tasarlandıkları gibi sizi ateşin doğrudan ısısından koruyacaktır. Şöminenizin çalışmadığı zamanlarda da hoş görünüm sağlayacak ve sizin için hoş bir kahve köşesi olmayı sürdürecektir.

  • Oturma Odanızda İki Tane Kullanmak

Oturma veya TV odanıza iki berjeri yan yana koyarak ve bir çift uyumlu yastık kullanarak odanızda bütünlük sağlayabilirsiniz.

  • Çalışma Masasının Önünde

Çalışmak için kullandığınız masanızın önüne berjer yerleştirerek etkileyici ve aynı zamanda çalışırken rahat edebileceğiniz bir alan oluşturun. Masa başı işlerinizi rahatça yapabilmeniz için yeterince düşük kol kısımlarına sahip ya da kolluksuz bir koltuk bulmayı unutmayın, aynı Enza Home CARINO ve ASTORIA berjer modelleri gibi.

  • Okuma Köşesi Oluşturmak İçin

Bir odanın az kullanılmış bir köşesi, arkası uzun, geniş ve rahat bir oturum sağlayacak VERONICA berjer ve bir okuma lambası ile muhteşem bir okuma köşesi haline getirilebilir.

  • Yemek Masası İçin

Koltuk yerine masanın iki ucunda bir çift berjer kullanmak sandalyelerle birlikte hoş bir kombinasyon olabilir. Böyle bir dekorasyon için berjerinizin hantal olmamasına ve çok uzun olmamasına özen gösterin.

  • Cafe Dekorasyonu İçin

Berjerler evlerde kullanılmasının yanı sıra minimalist dizaynları sayesinde kafelerde de kullanılmaya başlanmıştır. Ev tarzı berjerler daha büyük ve geniş yer kaplarken kafe tarzı berjerler daha çok berjer sandalye şeklindedir ve daha az yer kaplar.

Enza Home ile Yaşam Alanlarınızı Anlamlandırın

Günümüzde ev dekorasyonuna olan ilgi gün geçtikçe artıyor. Modern yaşamda insanlar hayatının büyük bir kısmını kapalı alanlarda geçiriyor. Günün büyük çoğunluğunun geçirildiği ortamlardan biri olan evlerde kullanılan mobilyaların insan hayatındaki rolü de önemini artırıyor. Yaşamaktan, zaman geçirmekten keyif aldığınız ve alacağınız ortamlar oluşturmak sizin elinizde. Kullanışlı ve konforlu olmasının yanında estetik olarak da göze hitap edebilmesi berjer modelleri açısından dikkat çekici detaylar oluyor. Dekoratif amaçlı kullanılacak berjerler için, oturma alanının genişliği önemli bir mesele olmayabilir. Temizliğinin kolay olması sizin için öncelikli tercih nedeniyse silinebilir kumaşlar ve yüksek ayaklar tercih etmek sizin için mantıklı olacaktır. Küçük bir alanda berjer kullancaksanız tüm oda dekorasyonunu açık renk kullanarak mekanı geniş gösterip koyu renkli berjerlerle odanıza renk katabilirsiniz.

Siz de kendinize özel köşeler oluşturarak yaşamaktan zevk almak ve hayatınızı anlamlandırmak için Enza Home’a göz atabilir uygun berjer fiyatları ile kaliteye sahip olabilirsiniz.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak