Yılların Siri’si Google Asistan’a Karşı!

Bir tarafta Apple’ın Siri’si, diğer tarafta Google’ın Asistan’ı.  İkisi de dünyanın iki büyük şirketinin ürettiği sesli asistanlar. Peki, yıllardır hayatımızda olan Siri mi yoksa Google’ın Asistan’ı mı daha zeki? İşte bilim adamlarının bu soruya herkesi yanıltacak cevabı…

Siri hayatımıza 2011 yılında çıkan iPhone 4 ile girdi. İlk zamanlarda Siri birçok dili desteklese de sadece basit soruları yanıtlıyor ve sıradan komutları cevaplıyordu. Ancak zamanla birçok kez geliştirilen Siri,  günümüzde neredeyse bir insan kadar kolay iletişim kurulabilen bir seviyeye geldi.

Apple’ın Siri’si yapay zekâ alanında da çığır açtı. Kısa süre içerisinde Amazon’un Alexa’sı, Microsoft’un Cortana’sı ve Google’ın Asistan’ı Siri’ye rakip olarak çıktı. Amazon ve Microsoft, bu yarışta kısa süre sonra pes etse de Google ve Apple rekabeti sesli asistanlarda da kendisine yer edindi. Ve bilim adamları yaptıkları bir araştırma ile bu rekabeti daha da kızıştırdı.

Cornell Üniversitesi araştırmacıları ve mühendisleri, Siri ve Google Asistan yazılımları arasından hangisinin daha yüksek IQ’ya sahip olduğunu tespit etmeye karar verdiler. Sonuç Apple markasının sesli asistanı olan Siri’yi üzecek gibi gözüküyor. Sonuçlara göre; Google Asistan, 47.28’lik bir skorla yaklaşık 6 yaşındaki bir insan kadar akıllı. Siri ise 23.9 ile Google’ın çok ama çok gerisinde!

Bakalım Apple bu araştırma sonucuna nasıl bir yanıt verecek?

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın