Yıpranmış Saçlara Detoks

Her yeni günle birlikte artan hava kirliği ve stres, cildimiz kadar saçlarımızı da yıpratır.

Özellikle silikon bazlı her gün sürülen jöleler, saçtaki yağ ve su dengesini bozar. Musluk suyundaki kireç, belki yanlış şampuan tercihi belki de vitamin eksikliği… Saçınızın doğallığını bozan her ne ise çözüm de yanı başınızda.

SAÇLAR NEDEN DÖKÜLÜR?

Saç dökülmesinin birçok nedeni var aslında. Özellikle mevsim geçişleri ve kadınlardaki hormon düzensizlikleri saçların yıpranıp dökülmesine neden olur. Saçların çabuk yağlanması ve bu nedenle her gün yıkanması da dökülmesine yol açar. Her gün özellikle de çok sıcak su ile yıkanan saçlar kurur, incelir ve zamanla dökülmeye başlar. Bu yüzden saç tipinize uygun bir şampuan ile haftada 2-3 kez yıkamanız yeterlidir. Saçınıza mümkün olduğunca jöle kullanmamanız, kullanıyorsanız da aynı gün mutlaka yıkamanız gerekir.

SAÇINIZA VİTAMİN ETKİSİ

Vitaminler sadece vücut direncinizi artırmaz, aynı zamanda cilt ve saç köklerini de besler. Mevsim geçişlerinde protein ağırlıklı beslenmeye özen gösterin. Vücudunuzdaki demir ve çinko oranlarını kontrol ettirin. Fazla alınan A vitamini saç dökülmesine sebep olabilir. B vitamini eksikse et ve vitamin katkısı saçlarınızı güçlendirecektir.

SAÇ DERİSİNE MASAJ

Saç derisinin kanlanmasını sağlayan damarların aksi yönde saç derisine masaj yapmak, kan dolaşımını hızlandırarak dökülmesini azaltır. Evde yapılan bakımlarla dökülmenin azaltılamadığı durumlarda ise ciddi tedaviye gerek vardır. Bu tedaviler, saçı kökten beslemeyi amaç edinir. Bunların başında saç mezoterapisi gelir. Mezoterapi, derinin orta tabakasının tedavisidir.

KERATİN MUCİZESİ

Keratin; yıpranmış, sağlıksız ve mat görünümlü saçların en büyük dostudur. Evde yapılması hayli zor olduğundan, genellikle kuaför ya da güzellik salonlarında uygulanır. Bir uzman önerisine bağlı olarak haftada 1 ya da 2 gün yaptırabilirsiniz. Bir ya da birkaç seansta uygulayacağınız keratin bakımı ile saçlarınız dolgunlaşıyor ve nem seviyesi yükselerek, eski güzelliğine kavuşuyor. Onun dışında bitkisel bakım kremleri ve bazı şampuanların da içeriğinde keratin bulunuyor.

Aysha

Muhafazakar Moda ,Tesettürlü Bayan Kombinleri ,Kadın Sağlığı konulu aysha.com.tr sitesinin yöneticisidir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak