Yoğurt Tatlısı Nasıl Yapılır?

Hazırlama Süresi: 15 dakika / Pişirme Süresi 35-40 dakika / 10 kişilik

Malzemeler

Hamuru için:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
3 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı bulgur
1 paket kabartma tozu
Yarım tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

Şurubu İçin:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı
Şurubu bir tencereye su koyun.   Şeker eriyinceye kadar kaynatın. Limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın.  Ateşten alın ve soğumaya bırakın. Tepsiyi veya kalıbı (25-30 cm çapında) yağlayın. Derin bir kapta şekeri ve yoğurdu şeker eriyinceye kadar çırpın. Yumurtaları ilave ederek biraz daha çırpın. Elenmiş unu, bulguru, kabartma tozunu ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırarak yağlanmış tepsiye dökün. Orta ısılı fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkararak üzerine soğuk şurubu dökün ve şurubu çekmesi için tekrar kapatılmış ama sıcak olan fırına sürün.
Soğuyunca dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın