Yumurta Akı Maskesinin Cilde ve Saça Faydaları

Cilt ve saç sağlığının korunması için kimyasal içerikli pek çok ürün kullanılıyor. Kullanılan kimyasal ürünlerin cildi ve saçı deforme etmesinin yanı sıra oluşabilen sorunları kimyasal içerikli farklı ürünlerle düzeltilmeye çalışıyor. Saç ve cilt sağlığınız için doğal ürünler de yan etkisinin olmaması ve doğal içerikli olmasından dolayı sağlıklı bir görünüm kazanmanıza yardımcı oluyor. Aysha okurları için hazırladığımız yazımızda yumurta akı maskesinin cilde ve saça faydalarını sizler için araştırdık.

Yumurta Akı Maskesinin Faydaları Nelerdir?

  • Yumurta akı maskesi cildinizin nem dengesini ve pH seviyesini korur.
  • Yumurta akı maskesinin düzenli olarak uygulanması cildinize doğal bir ışıltı kazandırır.
  • Cildinizi tazeleyen yumurta akı maskesi ölü hücrelerinizi yok ederek cildinizi sağlıklı hale getirir.
  • Sivilce lekeleri ve siyah noktalar da oldukça etkilidir.
  • Yumurtanın beyazında bulunan A, B ve D vitaminleri cildinizin sağlıklı ve canlı görünmesini sağlar.
  • Yumurta beyazının içerisindeki vitaminlerden dolayı hücre yenileme özelliği vardır. Dolayısıyla sivilceleri yok ettiği gibi yeni sivilce oluşumunu da engeller.

Cilt Sağlığı İçin Yumurta Akı Maskeleri

1) Suna Dumankaya’nın Yumurta Akı Maskesi

Malzemeler;

– 1 yumurtanın beyazı

– 1 yemek kaşığı limon suyu

– 1 yemek kaşığı şeker

1 yumurtanın beyazını iyice çırparak içerisine 1 yemek kaşığı şeker ve 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyerek maske haline getirin. Bu karışımı cildinize peeling yaparak uygulayın ve ardından cildinizi ılık su ile temizleyin.

Not: Suna Dumankaya’nın yumurta akı maskesi düzenli kullanımda hücrelerinizi yenileyerek lekelerinizi zamanla ortadan kaldırmada etkilidir.

2) Yumurta Akı Maskesi İle Cilt Tonunuzu Açın

Malzemeler;

– 1 yumurtanın beyazı

– 1 tatlı kaşığı portakal suyu

– 1 çay kaşığının ucu miktarında zerdeçal

1 yumurtanın akını çırptıktan sonra içerisine 1 tatlı kaşığı portakal suyu ekleyin ve 1 çay kaşığının ucunda olacak şekilde zerdeçalı ilave edin. Bütün malzemeleri karıştırdıktan sonra cilt lekelerinizin olduğu bölgelere uygulayın ve 15 dakika bekledikten sonra ılık su ile yıkayın. Ardından nemlendirici ile cildinizi nemlendirin.

Not: Güneş veya sivilce sonrasında oluşan lekelenmelerin ardından bu maske ile cilt tonunuzu eşitleyebilirsiniz.

3) Yumurta Akı Maskesi İle Sivilcelerinizden Kurtulun

Malzemeler;

– 1 yumurta beyazı

– 1 çay kaşığı bal

– Limon suyu

1 yumurtanın beyazını çırpın ve içerisine limon suyu ve bir çay kaşığı bal ekleyin. Bu karışımı 15 dakika yüzünüzde beklettikten sonra cildinizi ılık su ile temizleyin. Maske cildinizde kuruduktan sonra yıkamaya özen gösterin. Maske sonrasında cildinizi yumuşatmak için nemlendirici kullanarak bakımınızı tamamlayabilirsiniz.

Not: Sivilcelerinizden her mevsim şikayetçi iseniz bu maskeyi düzenli olarak uygulamanız durumunda sivilcelerinizin gözle görülür şekilde azaldığını fark edebilirsiniz.

4) Siyah Nokta Problemlerine Karşı Yumurta Akı Maskesi

Malzemeler;

– 1 yumurtanın beyazı

– 1 yemek kaşığı şeker

Yumurta ve şekeri kıvam alana kadar karıştırın ve yüzünüze masaj yaparak uygulayın. 15 dakika bekledikten sonra cildinizi ılık su ile yıkayın. Siyah nokta karşıtı yumurta akı maskesi haftada en fazla üç gün uygulanmalıdır. Düzenli şekilde uygulandığında siyah noktalarınızın azaldığını gözlemleyebileceksiniz.

5) Yumurta Akı Maskesi ile Cildinizi Nemlendirin

Malzemeler;

– 1 yumurtanın beyazı

– 1 dilim ezilmiş avokado

– 1 çay kaşığı yoğurt

1 yumurta beyazının içerisine bir dilim ezilmiş avokadoyu ve 1 çay kaşığı yoğurdu karıştırarak krem kıvamını elde ederek cildinize uygulayın. 15 dakika maskeyi cildinizde beklettikten sonra ılık su ile temizleyin.

Not: Soğuk veya kurak zamanlarda cildinizi nemlendirmek için uygulayabileceğiniz bu karışımı hafta da bir defa düzenli olarak uygulanması tavsiye ediliyor.

Saç Sağlığı İçin Yumurta Akı Maskeleri

1) Yumurta Akı İle Saçlarınızı Besleyin

Malzemeler;

– 1 yumurta

– 4 yemek kaşığı zeytinyağı

– Lavanta yağı

1 yumurtanın beyazını ve sarısını çırparak içerisine 4 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Yumurta kokusundan rahatsız olan kişiler lavanta yağı eklenebilir. Bu karışımı saçlarınızın ucundan başlayarak saçlarınıza yedirin ve 30 dakika bekletin. Ardından saçlarınızı şampuan ile yıkayın.

Not: Bu maske saçlarınızın daha canlı ve güçlü olmasını sağlamasının yanı sıra ihtiyacı olan vitaminleri yumurta ve zeytinyağından alabilir.

2) Yağlı Saçlar İçin Yumurta Akı Maskesi

Malzemeler;

– 1 yumurtanın beyazı

– 1 yemek kaşığı limon

1 yumurtanın beyazını çırparak içerisine 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyin. Saçlarınız nemli iken saç diplerinize bu maskeyi uygulayın ve 20 dakika bekletin. Ardından saçlarınızı şampuan ile yıkayın. Bu maskeyi hafta bir defa olacak şekilde saçlarınıza uygulayabilirsiniz.

Not: Limon yağlanma problemin giderilmesi için kullanılabilir. Ancak maskenin sık sık yapılması durumunda saç diplerinizde kuruluk olabilir.

Yumurta Akı Maskeleri Hangi Sıkılıkla Uygulanmalı?

Cilt ve saç sağlığı için oldukça faydalı olan yumurta akı sıklıkla kullanılması halinde zararlı olabilir. Yumurta akı maskesi 2-3 günde bir defa yapılacak şekilde uygulanabilir ancak bu durum yumurta akının içerisine ilave edilen malzemelerden dolayı da farklılık gösterebilir. Dolayısıyla yumurta akı maskesinin hafta da bir defa uygulanması cilt ve saç sağlığınız açısından daha etkili olacaktır.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın