Yüz Şekline Göre Makyaj Nasıl Yapılır: Teknikleri Neler

Yüz Şekline Uygun Makyaj Teknikleri

Doğru makyaj sizleri mükemmel hale getirirken yanlış makyaj güzelliğinizi söndürebilir. Bu nedenle yüzünüz için uygun makyaj teknikleri ve yüz tipinizi iyi öğrenmelisiniz. Yüz şeklinize göre makyaj teknikleri ile güzelliğinize güzellik katacaksınız.

Yuvarlak Yüzler İçin Makyaj Teknikleri

Yüz şekli yuvarlak veya kare olarak sınıflandırılabilir. Yuvarlak yapılı yüzler için uygun teknik yüzü daha da yuvarlak yapmaktan kaçmaktır. Bunun içinde allık uygulaması oldukça önemlidir. Fondöten veya pudra uygulamasından sonra allık uygulaması yalnızca kemiklerin hemen altına uygulanmalıdır. Kemiklerin üstüne uygulanan allık kemikleri yok eder ve yuvarlak görünümü arttırır.

Kare Yüzler İçin Makyaj Teknikleri

Kemikli kare yüzler için ise çene kemiklerinin üstüne elmacık kemiklerine ve kaşların altına uygulanan allık keskin yüz hatlarını hafifletecektir. Daha yumuşak bir yüz görünümü oluşturacak bu makyaj ile daha sakin bir görünüm elde edebilirsiniz. Ayrıca yüz şekline göre makyaj sizleri daha farklı bir havaya ve en doğru noktaya götürecektir. Gün içinde kendinizi güzel hissetmenin rahatlığı ve bunun verdiği güven, başka hiçbir şeyde yoktur.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın