Zeytindağı Barış Ödülleri Sahiplerini Buldu

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşen “Zeytin Dağı Barış Ödülleri” sahiplerine teslim edildi. Ödül töreni ve “Kudüs’ün Son Yüzyılı” isimli galada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kürsüye çıktı.

EŞİNE SÜRPRİZ YAPTI

Konuşmasını yapmak üzere sahneye çıkan Erdoğan, önce küçük bir jest yaptı. Programa birlikte katıldığı eşi Emine Erdoğan’a konuşmaya başlamadan önce kürsüdeki zeytin dalını aldı ve hediye etti. Bu beklenmedik hareket karşısında şaşıran Emine Erdoğan’ın mutluluğu ifadesi dikkatlerden kaçmadı.

Erdoğan, eşi Emine Erdoğan’a zeytin dalı verdi.

“FİLİSTİN DAVASI KADINLARIMIZIN OMUZ VERMESİYLE ZAFERE ULAŞACAK”

Kudüs’ü gündemine alan Erdoğan sözlerine “Filistinliler dünyadaki tüm mazlumların sembolüdür” diyerek başladı. Küdus’ün önemli bir sembol olduğunu vurgulayan Erdoğan “İnsanlığın geleceğini Filistin ve Kudüs meselesi belirleyecek” diyerek Müslümanların birliğinin önemini ifade etti.

Erdoğan, “Kudüs Platformu, kadınlarımızın öncülüğünde kurulmuştur. Bir meseleye kadınlar sahip çıkmışsa başarı yolunun yarısı katedilmiş demektir. Filistin davası kadınlarımızın omuz vermesiyle yükselecek ve zafere ulaşacaktır.” vurgusunu yaptı.

 

“HABİL İLE KABİL GİBİ”

Müslümanların kardeşlik içinde yaşaması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, “İslam bir barış dinidir. Ama o barış dininin mensupları birbirini yiyor. Bu da bizim bir derdimizdir. Tıpkı Habil ile Kabil gibi.

İyi ve kötü doğru ve yanlış hak ve batıl arasında seçim yapma iradesi insanı diğer canlılardan ayırarak mahlukatın en şereflisi yapan temel farktır.

Bize düşen her zaman hakkın ve haklının yanında yer almaktır.” diyerek Türkiye’nin birleştirici bir güç olduğunu belirtti.

 

 

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak