2020 Ortalama Düğün Masrafı Ne Kadar?

Düğün Masrafı Ne Kadar Tutar?

Yeni evlenecek çiftlerin evliliğe ilk adımları günümüzde bi hayli masraflı oluyor. Ancak düğün masrafları sadece düğün günü sonrasındaki süreç için yapılan harcamaları kapsamıyor. Kız isteme, nişan, kına ve çeyiz gibi seremonilerde bu masraflar arasına katılabilir. Sizin için tek tek araştırdığımız masrafları yazımızda bulabilirsiniz.

İlk Aşamadan Son Aşamaya Kadar Düğün Masrafları 2020

2019 düğün masrafları ne kadar
2020 düğün masrafları ne kadar

Düğün süreci gelin ve damat adayları için masraflı bir dönem. Dolayısıyla bu süreçte bir bütçe belirlenerek o doğrultuda hareket edilmelidir. Harcamalar kontrol edilerek hiç planlanmayan masrafların yapılması engellenir. Ancak yapılacak tercihlere bağlı olarak 20 bin TL ile 200 bin ve üstü olarak belirlenebilir.

2020 Toplam Evlilik Masrafları

Baştan sona her düğünün masrafları her ne kadar değişiklik gösterse de aşağıdaki tabloda sizlere ortalama bir fiyat belirterek planlamanızı doğru yapmanızı öneriyoruz. İsteklerinizi göz önünde bulundurarak devlet çeyiz desteği veya evlilik kredisi gibi seçenekleri de değerlendirebilirsiniz.

Masraflar Fiyat (TL)
Söz / Nişan 10.000
Çeyiz 50.000
Kına Gecesi 8.000
Düğün 40.000
Toplam 108.000

 

Yukarıda çıkarılan masraflarda unutulmaması gerekiyor ki düğün masrafları seçimlere göre değişiklik gösterebiliyor. Planlama yapılırken gelinlik, düğün salonu ve balayı gibi tercihlerde yapılacak tercihler bütçenizde önemli değişikliklere yol açabilir. Dolayısıyla büyük harcamalarınıza dikkat ederek yapacağınız tercihleri ekonomik olarak belirlemeniz durumunda düğün masraflarınızı azaltabilirsiniz.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın