8500 Yıllık Tarihi İle ‘Kanatlarımda İstanbul’

İstanbul sevdasını arşiv niteliğinde bir eserle ölümsüzleştiren Saffet Emre Tonguç, 8500 yıllık tarihli İstanbul’un 80 farklı noktasını anekdotlar büyüleyici fotoğraflar ile anlattığı ‘Kanatlarımda İstanbul’ kitabı tarihe okuyucularını da ortak ediyor.

Kanatlarimda Istanbul
Kanatlarimda Istanbul

İstanbul tutkusundan ilham alan Tarihçi-Yazar Saffet Emre Tonguç ‘Kanatlarımda İstanbul’ adlı eser, İstanbul’un tarihini, metropol yapan her detayını sunan kapsamlı bir rehber ve arşiv eseri olarak raflardaki yerini alıyor. Saffet Emre Tonguç’un İletişim Danışmanı Zeynep Şahin Tutuk ile birlikte kaleme aldığı ve Alfa Yayınevi’nden okuyucuyla buluştuğu ‘Kanatlarımda İstanbul’ 2 yıllık yoğun bir çalışmanın sonunda ortaya çıkmış bir eser. Rehber ve arşiv niteliğindeki bu eser İstanbul’un 80 farklı noktasını hem tarihi hem de bugünüyle anlatıyor.

Galata Kulesi
Galata Kulesi

170 Fotoğraf İle Büyüleyici Bir İstanbul Manzarası

‘Kanatlarımda İstanbul’ Avrupa Yakası’nda ile başlıyor ve Anadolu Yakası ve Prens Adaları ile son bularak şehrin en önemli simgelerini bir martının kanadında betimliyor. İstanbul’un büyüleyici manzaralarını yansıtan 170 fotoğrafın yer aldığı kitapta, Halit Bilen’in drone fotoğraflarına getirdiği özgün yorumuyla görsel bir şölen sunuluyor. Şehrin farklı mevsimlerdeki ve günün farklı saatlerdeki renkli görüntülerinin yer aldığı ‘Kanatlarımda İstanbul’ eserinde daha önce görülmemiş açılar ile İstanbul, masalsı bir dille anlatılıyor.

Yeni Camii
Yeni Camii

Tonguç: ‘İstanbul Tarihi İle Kendine Hayran Bırakıyor’

16. kitabını okuyucu ile buluşturan Saffet Emre Tonguç kitabın hazırlık sürecinde şehre olan aşkının yenilendiğini ifade ediyor. Tonguç, “İstanbul’u anlatmak için önce anlamak, anlamak için de önce hissetmek gerekti. Hislerin peşine düştük. Yüzümüzü 21. yüzyıl metropolünden ayrılmadan 8500 yıllık tarihe döndük. Her zaman şaşırtan, keşfetmeye doyulamayan, şahsına münhasırlığın şımarıklığını yaşayan ve yaşatan bir kenti anlatmak elbette kolay değildi. Kolay olsun diye değil, adı İstanbul olsun diye yazdık. Çok kültürlü, çok renkli, eskiyi ve yeniyi harmanlayan, farklılıkları koynunda yan yana saklayan, güzelliği küsleri barıştıran, tarihi kendine hayran bırakan bir İstanbul anlattık” diyor.

‘Kanatlarımda İstanbul’ öncelikle büyük boyutlu ve kalın kapaklı koleksiyon baskısıyla satışa sunuluyor. 2020’nin ilk aylarında ise kitabın taşınabilir boyutlu olan ikinci versiyonunun yayımlanması planlanıyor.

Fatih Camii
Fatih Camii
Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın