Afrika’ya Yeni Bir Bakış: Zeith Mocaa Çağdaş Sanat Müzesi

Afrika’da yer alan dünyanın en büyük çağdaş sanat müzesi Zith Mocaa, Cape Town’da sanatseverler için kapılarını açtı. Mimari yapısı oldukça ilginç olan bu müze, modern ve çağdaş sanatı yeniden tanımlıyor…

Zeith Mocaa Müzesi’ni ilginç kılan var olduğu mekan. 1920’li yıllarda Cape Town bölgesinde bulunan bir tahıl ambarı bu müzenin geçmişini bize hatırlatıyor; ambardan çağdaş sanata geçiş evresi gözler önüne seriliyor. Başta otel olarak açılan The Silo’nun alt katında yer alan müzeyi, Liz Biden 4 yılda tamamlamış. Genel Müdür Mark Coetzee, bu müzenin açılması ile ilgili düşüncelerini “Zeitz MOCAA’nın açılışını yapmak oldukça sıra dışı bir tecrübeydi. Zorlu ve uzun bir süreçten sonra Afrika için bu kadar geniş ölçekli bir platform yaratmış olmamız bizim için büyük bir onur.” sözleriyle anlatıyor.

Müzenin ilgi çekmesinin bir başka sebebi ise bir zamanlar Güney Afrika’nın en uzun binalarından biri olması. Bu eski yapının hala sağlam kalması ve bugün kreatif düşünce ve kültürel zenginliği desteklemesi binanın ilgi odağı olmasına sebep sayılıyor. Zeith Mocaa Müzesi, duruşuyla şehrin temsilcisi haline gelmiş vaziyette.

BİR MÜZE BİRÇOK SANAT DALI!

Müze alanı oldukça geniş. 6000 metrekare alanda kurulu olan müze 100 galerinin sığabileceği büyüklükte. Sergi alanında birbirinden farklı çağdaş sanat örnekleri de yer alıyor. Terasında bulunan heykel bahçesini gezme fırsatı bulanları bir de doğa sürprizi bekliyor. Misafirler, Cape Town’un ünlü Roben Adası, Table Maountain ve Lion’s Head manzarasına karşın lezzetli yemek yemenin keyfine varabilirler.

Bu sanat harikası müzede, Performans Sanatları Bölümü, Kostüm Enstitüsü ve Fotoğrafçılık Merkezi gibi bölümler de yer alıyor. Bu kadar çok sanatsal faaliyeti bünyesinde bulunan müzenin tabii ki ziyaretçileri de eksik olmuyor.

Elif Sayar

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın