Boy Nasıl Uzar: Boy Uzatmak İçin Ne Yapmak Gerekir?

Boy Nasıl Uzar?

Aslını ararsanız boy konusu biraz da genetiktir. Biz insanların takıntılarıdır. Oysa kendisiyle barışık olan insanlar bu takıntılara hiç kafa yormayıp yollarına devam etmektedirler. Tabii ki! Boyumuzun kısalığı hepimizi zaman zaman alay konusu yapmıştır. Teknoloji ilerledikçe buna bilim dünyası bazı çözümler getirerek bir nebzede olsa bizi rahatlatmıştır. Uykusuzluk problemini ortadan kaldırıp düzenli uyumaya itina göstermeliyiz. Bilim dünyasının da dediği gibi uyku esnasında bütün vücut dinlenir bir tek kalp işlevine devam ederken büyüme hormonuda hormon salgılamaya devam etmektedir. Hepimizin bilince vardığı artık vaz geçilmezlerimiz arsında olan boy uzatmaya yardımcı olan spor dallarına odaklanmalı gerekirse çocuklarımızı küçük yaşlarda bu spor dallarına yönlendirip (basketbol, voleybol, yüzme , barfiks ) sağlıklı bireyler yetiştirirken boy uzatmalarına da yardımcı oluruz ne dersiniz? Unutmamız gerekenler arasında beslenme gelmektedir.Vücudumuzun sağlıklı gelişmesine yardımcı olan gıdaları günlük almaya özen gösterirken bir uzman doktor tarafından önerilen kemiklerimizi ve boyumuzu uzatacak vitamin ve mineraller içeren ilaçları düzenli kullanmayıda ihmal etmemeliyiz.

Boy Uzatmak İçin Neler Yapmalıyız?

Çocukluk çağımızdan başlayarak hafta da bir kezde olsa palamut torik uskumru balıklarını buğulama tekniği ile yaparak sırt kısmında oluşan siyah derinin altındaki eti bol bol yemeliyiz. Balık boy uzatmada en büyük nimettir. Ömrünün çoğunu tv veya bilgisayar başında tüketmektedir. Oturma pozisyonundan dolayı omurilikte oluşan eğrilik bizim boyumuzu aşağıya çekecektir. Doğru oturma yöntemi olan dik oturmayı adet haline getirmeliyiz. Göreceksiniz ki en az 5 santim fark atacaksınız. Çünkü eğrilen omur yer çekim kuvvetiyle de sizin boyunuzu 5 santim kısa gösterecektir. Doğanın bize hediyesi olan bitkilerden ben hiç vazgelemediğim için size boy uzatmaya yararlı olan bir çaydan bahsedeceğim. Hiçbir zararı olmamakla beraber boy uzatmada hormonları harekete geçirmekte.

Boy Uzatma Teknikleri Nelerdir?

Altı ay kadar kız çocuklarına melisa çayını öneriyorum. Bir tutam melisayı bir bardak kaynar suya atıp dört dakika demlendirip her gün içmeye özen gösterecekler. Aynı metodla erkeklerde biberiye çayından yapıp içecekler. Sevgili okurlarım hayatta hiç bir şeyi takıntı haline getirerek çözüme varamıyacağımızı bilmeliyiz. Yaradanın bize bahsettiği ömrü en güzel şekilde değerlendirip zindan etmemeli diyorum. Gördüğünüz gibi çözüme ulaşmayan sorun artık kalmamıştır. Kanser bile erken teşhis edildiğinde ölümcül olmaktan çıkmaya başlamıştır. Ama tıp dünyası bir tek konuya çözüm olamamıştır. Bir çok hastalığa zemin hazırlayan STRES. Kendimizi boşuna strese sokmaya son diyorum. Benimle hem fikirmisiniz!

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak