Cezeri’nin Olağanüstü Makineleri Sergisi 15 Şubat’ta Açılıyor

Orta Çağ’ın en büyük dahisi olarak bilinen, Cezeri’nin Olağanüstü Makineleri, 15 Şubat itibarıyla Uniq Expo’da sergilenecek…

 Anadolu’nun en büyük mucidi olan Cezeri, fikirleri, farklı bakış açısı ve felsefesiyle modern mekaniğin babası kabul edilir. Cezeri’nin 800 yıl önceki bu makineleri 15 yıllık çalışma sonrası yeniden canlanıyor.

Artuklu Sarayı’nın 26 yıl başmühendisliğini yapan Cezeri’nin, dünyanın ilk insansı robotları, bugün hâlâ kullandığımız 4 zamanlı dişli mekanizmalar, zamanı hassas şekilde ölçen saatler ve krank mili gibi makinelerini görmeye hazır mısınız?

Cezeri’nin Olağanüstü Makineleri İstanbul’da Olacak

Cezeri’nin Olağanüstü Makineleri Sergisi

15 Şubat’ta UNIQ Expo’da ziyarete açılacak olan Cezeri’nin Olağanüstü Makineleri Sergisi ile Cezeri’nin kendi kitabı Kitab-ül Hiyel‘indeki tarife uygun ve çalışır vaziyette üretilen makinelerinin tamamını görme şansı yakalayacaksınız.

Bilim tarihi arkeolojisi sayılabilecek yapısıyla dünyada bir ilk olacak olan Cezeri’nin Olağanüstü Makineleri Sergisi, bilimden sanata, tarihten mekaniğe ait birçok etkileşimli öğe ile ziyaretçileri bilgilendirmeyi amaçlıyor.

15 Haziran’a kadar ziyarete açık kalacak olan sergi, bin 500 metrekarelik alanda, içerisinde boyutları 4 metreyi bulan dev makinelerle birlikte 66 farklı alete, makineye ve çeşitli düzeneklere yer verecek.

 

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın