Çırağan Palace’da ‘Pasta & More’ Konsepti

Çırağan Palace Kempinski İstanbul’un Boğaz’a nazır Laledan Restoranı, öğle ve akşam yemekleri menüsü ‘Pasta & More’ konsepti ile taze makarnaların ve en çok beğenilen İtalyan lezzetlerinin ön plana çıkarıldığı tatları misafirleri ile buluşturuyor.

20 yılı aşkın deneyimleri ile Sicilyalı şef Giovanni Vaccaro’nun Çırağan Palace Kempinski İstanbul Baş Aşçı’sı Sezai Erdoğan ile çalışarak oluşturduğu menü vazgeçilmez İtalyan lezzetlerinden örnekleri kapsıyor. Şef Vaccaro bir ay süreyle İstanbul’a gelerek İtalyan lezzetlerinin sırlarını Laledan aşçıları ile paylaştı. Lüksemburg’da kendine ait ünlü bir İtalyan restoranı olan şef Vaccaro, uzun yıllar ünlü lüks otel zincirlerinde baş aşçılık yaptı.

Çırağan’da ‘Makarna Üretim Odası’

Pasta & More konseptinde menünün en önemli özelliği, İtalya’nın en çok sevilen makarna çeşitlerinden penne, rigatoni, spaghetti, pappardelle, tagliatelle, fettucine, cavatelli ve fusilli gibi farklı şekillerde taze makarnaların Saray’da yer alan yeni makarna üretim odasında üretilerek enfes lezzetlerle buluşuyor. Pasta & More menüsünde yer alan makarnalardan bazıları; karides ve midyeli cavatelli, ıstakozlu spaghetti alla chitarra, gorgonzola sosu ve ceviz ile rigatoni, çam fıstıklı gorgonzola sosu, sote patlıcan ile ıspanak ve ricottalı tortellini, karides mezzelune, rendelenmiş pecorino ile dana etli ve bademli bohça casonsei, yengeç tortellini, gibi leziz İtalyan makarnalarının yanı sıra birbirinden enfes dana etli, balıklı ve sebzeli lazanya çeşitleri de gerçek İtalyan damak zevkini Laledan’da sunuyor.

Pasta & More Konsepti İle İtalyan Rüzgarı

Makarnadan daha fazlasını sunan Pasta & More konsepti, menüsünde İtalyan mutfağının olmazsa olmazlarından bazı örnekler başlangıç, ana yemek ve tatlı seçenekleri arasında yer alıyor. Misafirler masaya oturduğu an servis edilen susamlı Sicilya ekmeği, İtalyan usulü mısır ekmeği Polenta, grissini gibi ekmek çeşitlerinin yanında; fesleğenli, biberiyeli, kekikli ve acı biberle lezzetlendirilmiş doğal zeytinyağları eşlik ediyor. İtalyan usulü ekmeklerden biri olarak bilinen focaccia da tadımlık olarak servisin yanında ikram ediliyor. Ricotta ile doldurulmuş kabak çiçeği tempura, kızarmış patlıcan ve fesleğenli yeşilliklerle kılıç balığı carpaccio, ekşili ahtapot salatası, İtalyan şarküteri tabağı gibi seçenekler menüde başlangıçlar arasında yer alıyor.

Menünün bir diğer yıldızı da risotto çeşitleri. Ricotto peynirli sote kalamarlı risottodan rendelenmiş parmesan ile taleggio peynirli risotto gibi farklı risotto lezzetleri tadılmayı bekliyor. İtalyan tarzı sunumlarla hazırlanan deniz levreği ve marine edilmiş ızgara yazılı orkinos gibi balık çeşitlerinin yanında et menüsü de çok leziz. Dana eti file tornedo tagliata ve mantarla doldurulmuş tavuk filetosu menüden sadece birkaç lezzet. İtalyan menüsünde aynı zamanda vejetaryenlere özel seçenekler de yer alıyor.

En leziz ve en popüler İtalyan tatlıları da Pasta & More menüsünde damakları lezzetlendiriyor. İtalyanların geleneksel içi şekerlemeli tatlısı karamelize pecan fıstığı ve turna yemişli Cassata, İtalyan kurabiyesi Amaretti’li, vanilyalı ve kızarmış biberli Panna Cotta, kahveli bisküvili fındık kubbesi, karamelize fıstık ile limonlu bezeli tart, uzun yıllar önce İtalya’da keşfedilmiş, tatlılar için kullanılan hafif bir sos olan Sabayon’un üzerinde bademli dondurma dilimleri ile buluştuğu orman meyveli Sabayon tatlısı gibi birçok enfes lezzet ziyafet şöleni sunuyor. Ve olmazsa olmaz İtalyan tatlısı Tiramisu, şef Vaccaro’nun kendine özgü sunumuyla yeşil fıstıklı bisküvi ve ahududu ile servis ediliyor.

İçecek menüsünden enfes aromalı caffe doppio, caffe ristretto gibi İtalyan espressoları, mochaccino, caffe macchiato gibi kahveler eşlik ediyor.

Pasta & More lezzetlerinden taze makarna çeşitleri ve menüye özel bazı tatlar her Pazar Laledan’da gerçekleşen ünlü Çırağan brunchları’nda da sunulacak. Leziz ve günlük olarak Çırağan Sarayı’nda üretilen taptaze İtalyan makarnalarını aynı zamanda dileyen konuklar Laledan Restoran’dan satın alabilecek. Pasta & More ile Laledan Restoran; à la carte öğle ve akşam yemeği menüsü ile misafirlerine İtalyan lezzetlerini deneyimlemenin ayrıcalığını sunuyor.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.