Damatlar Düğüne Hazır!

Düğün gününde en az gelinler kadar iyi görünmek isteyen damatlar! Kendinize zaman ayırarak daha bakımlı olmaya hazır mısınız? Bu büyük günde görünüşünü önemseyen sadece gelinler değil, damatlar da iyi görünmeyi, övgü toplayıp şımartılmayı beklerler. Ancak bunun için damat adayları da kendilerine zaman ayırmalı ve bakımlarını ihmal etmemelidirler. O gün bakımlı görünmek için ellerinden geleni yapmaya çalışan damat adaylarının yapması gerekenleri Medikal Estetik Doktoru Yasemin Savaş anlattı…

Yasemin Savaş
Yasemin Savaş

ÖZGÜVEN İÇİN CİLT BAKIMI

Kendi düğünlerinde mat, kuru, donuk, kırmızı, sivilceli bir cilde sahip olmak istemeyen damatların cilt bakımı kişisel bakımın birinci basamağını oluşturur. Sakal ve kuru havalar cildi kurutur bu nedenle nem bakımları, cilde hem parlaklık – canlılık ve nem veren Thulium Bakım yağlı cilt ve açık büyük geniş gözenekler için karbonpeeling erkeklerde en çok tercih ettiğimiz uygulamalardandır. Ayrıca; cilt lekeleri, akne-sivilce ve yara izleri, çillerin azalması/ yok edilmesini sağlayan Thulium Lazer uygulaması ile de erkekler kendilerini daha özgüvenli hissediyor. Tıraştan tahriş olabilen cildi yumuşatmak için nem bakımları ayrıca önem taşıyor. Bu bakımlar için düğünlerinden 15-20 gün önce bakımlarını yaptırmaları yeterli olacaktır.

AŞIRI TERLEME VE KIRIŞIKLAR İÇİN BOTOKS UYGULAMASI

Erkeklerin en çok rahatsızlık duyduğu konulardan biri; kötü kokuya sebebiyet veren koltuk altı terlemesidir. Kişiler; günde birkaç kez yıkanmak, sürekli deodorant ve parfüm kullanmak gibi yöntemlere başvurarak geçici çözümler arar. Artık günümüzde aşırı terlemenin tedavisinde botoks kullanımı yüz güldürücü sonuçlar vermektedir. Botoks uygulamasıyla ter bezlerini belirli bir süreliğine yavaşlatarak terleme problemi çözülebilir. Özellikle koltuk altı, el ve ayak terlemeleri için uygulanmakla birlikte vücutta terleme olan her noktaya uygulanabilmektedir.

Botoksta öncelikle terlemenin yoğun olduğu bölgeleri belirlemek amacıyla test uygulanıyor.  Daha sonra uygulamanın yapılacağı bölge lokal anestezik bir kremle uyuşturuluyor. Son derece ince iğneler yardımıyla derinin altına botoks uygulaması yapılıyor. İşlem yaklaşık 15 dakika kadar sürüyor. Botoks uygulamasında seans aralığı en az 6 ay olmalıdır. Hastanın terlemesinin durumuna göre ilk uygulamadan sonra seans aralıkları artırılabiliyor. Botoks kalıcı bir uygulama değil. Etkisi birkaç gün içinde başlıyor. Botoks uygulaması sonrasında uygulama yapılan bölgede aşırı terleme engelleneceğinden ter kokusu da ortadan kalkıyor.

EPİLASYON İÇİN EN İYİ ZAMAN

Kadınların daha çok tercih ettiği uygulama olarak görülen lazer epilasyon ise, kendine bakan erkeklerin koltukaltı ve göğüs bölgelerinde yoğunlukla tercih ettiği, ağrısız bir şekilde etkili sonuç aldığımız bir tedavi yöntemi. Ayrıca, kılın yokluğu terlemeyi de azaltıyor. Erkekler düğünlerinden 15 gün önce tedaviye başlayabilir, tek seansta bile yeterli sonuç elde edebilir ve en özel günlerini daha konforlu geçirebilirler.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak