Doğanın Mucizesi: Çay Ağacı Yağı Kremi Cilde Faydaları

Çok eski zamanlardan beri birçok alanda kullanılabilen ve cilt hastalıklarının iyileşmesinde faydası olan çay ağacı kremi egzama, sivilce, cilt lekeleri ve mantar gibi cilt sorunlarını ortadan kaldırır. Vücudun her bölgesi için kullanılabilen çay ağacı kremi, besleyici, onarıcı ve koruyucu bir kremdir. Cilt hastalıklarıyla mücadelede başvurmanız gereken bir yöntem olan çay ağacı kreminin ne olduğunu, faydalarını, hangi durumlarda kullanılabileceğini merak ediyorsanız yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.

ay ağacı yağı kremi cilde faydaları
ay ağacı yağı kremi cilde faydaları

Çay Ağacı Kremi Nedir?

Çay ağacı özlü kremler ülkemizde son yıllarda oldukça popüler. Ancak son yıllarda çay ağacı üzerine yapılan araştırmalarda bu konuda oldukça etkili. İlk olarak Avustralya’da ortaya çıkan, soğuk algınlığı ve cilt hastalıkları gibi durumlarda Aborijinlerin kullandığı bilinir. Çay ağacı bitkisinin yapraklarından elde edilen çay ağacı yağı, antibakteriyel, antiseptik antiviral ve antifungal etkileri sayesinde virüs, mantar ve bakterilerin öldürülerek yaraların iyileşmesinde yardımcı olur.

Avustralya’ya özgü ve başka hiçbir yerde yetişmeyen bitki her yıl dünyada birçok insanın ölümüne sebep olan antibiyotiklerle dahi tedavisi güç ‘Staphylococcus aureus’  bakterisine karşı olarak kullanılır.

Çay Ağacı Kreminin Cilde Faydaları

Besleyici, onarıcı ve koruyucu bir krem olan çay ağacı kremi, özünden dolayı oldukça fazla sayıdaki hastalığa karşı kullanılır. Vücudun her bölgesi için kullanılabilen kremin faydalı olduğu problemleri sizler için derledik.

  • Çay ağacı kremi diğer sivilce kremlerinin içerisinde de yer almasından dolayı sabah akşam sivilceli bölgelere uygulandığı takdirde sivilcelerde etkili olur.
  • Siyah nokta ve leke problemleri için de kullanması önerilir.
  • Çay ağacı kremini sedef hastaları günde 3 defa temiz bir cilde uyguladıkları takdirde gözle görülür bir iyileşme sağlar ve kaşıntılara da etkili olur.
  • Egzama hastaları aynı yöntemi kullanarak egzama tedavisinde ilerleme kaydedilir.
  • Vücudun herhangi bir bölgesinde çıkan çıban daha olgunlaşmadan bölge temizlenerek çay ağacı kremi sürülmesi önerilir.
  • Mantar ve uçuk tedavisinde de kullanılabilen çay ağacı kremi, antibakteriyel ve antifungal olması nedeniyle bu tür hastalıklarda oldukça etkilidir.
  • Çay ağacı kreminin antibakteriyel özelliği sayesinde siğil tedavisinde de kullanılabilir.

Günlük cilt bakımınızda kullanabileceğiniz çay ağacı kremi ancak düzenli kullanımda etkili olacaktır. Geçmişten günümüze süregelmiş krem birçok cilt sorunu için kullanılabilir.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın