Düğün Davetiyesi Hazırlamanın Püf Noktaları

Düğün organizasyonlarının en önemli bölümlerinden biri olan davetli listelerini hazırlamak ve davetiye hazırlama sürecinde Aysha sizleri unutmadı ve sizlere bir yol haritası çıkardı.

Düğün kararı aldınız. Düğün mekanı ve zamanı belli oldu. Sıra geldi davetlileri belirleyip davetiye bastırmaya. Nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız ilk olarak elinize bir not defteri alın ve aklınıza ilk gelen isimleri yazın. İşe önce aile büyüklerinizden başlayın. Daha sonra özel ve iş arkadaşlarınız, sonra ailenizin eş/dost/komşu/akrabaları ile listeye devam edin. Daha sonra aynı listeyi damadın da yapmasını isteyin. Malum hayatınızın en heyecanlı günlerini yaşıyorsunuz; en yakın arkadaşınızı bile unutmanız mümkün bu günlerde! O nedenle listeyi hazırlarken aile büyüklerinden ya da kardeş veya yakın bir arkadaşınızdan yardım isteyin. Yani listeyi sizden başka en az 2 kişi daha kontrol etsin. Böylece hem kimseyi unutmaz hem de sonrasında ‘beni unutmuşsun’ sitemlerinden kurtulmuş olursunuz.

 

YA DAVETİYELER…

Davetli listesini en az 3 ay önceden hazırlamalısınız. Düğününüzden 2 ay önce de davetiyenin modelini ve kaç adet bastıracağınızı belirlemelisiniz. Davetiyeye bir telefon numarası ile LCV ekleyerek, davet ettiğiniz kişilerin katılıp katılmayacaklarını size bildirebilmelerini sağlamalısınız. Şehir dışından geleceklere davetiyelerini daha önce yollarsanız oluşabilecek aksilikleri önceden de önlemiş olursunuz.

 

Davetiye adedini belirlerken son anda olabilecek aksiliklere karşı 30-40 tane fazla bastırmanızı öneririz. Tabii davetiye hazırlarken çok önemli bir detay daha var; toplamda kaç kişi çağrılacak? Düğününüzü nerede ve hangi konspetle yapacaksanız, davetli listesini de buna göre ayarlamanız gerekir. Eğer havuz başı, otel ya da büyük bir balo salonunda görkemli bir düğün olacaksa fazla sayıda kişi çağırabilirsiniz. Ancak daha küçük çapta, aile içinde ya da küçük bir kutlama mantığı ile düğün yapacaksanız; davetli sayınızı sınırlamanızda fayda var. Ancak hangi konsept ile yapacağınızı çevrenize en erken zamanda duyurmalısınız. Böylece daha sonra oluşabilecek kırgınlık ve aksilikleri önlemiş olursunuz. Unutmayın ki davetlileriniz de seçtiğiniz konsepte uygun giyinmek isteyeceklerdir.

 

 

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak