Evde Kilo Almaya Dikkat!

Covid_19 ‘un ülkemizde ortaya çıkması nedeniyle bu  dönemde sağlıklı beslenmek ve bağışıklık sistemini güçlü tutmak her zamankinden çok daha önemli… Günümüzün neredeyse tümünü evde geçirdiğimiz bugünlerde, ister istemez atıştırmalıklara yönelme ve düzensiz beslenme durumları artış gösteriyor. Kilomuzu kontrol altına almak ve sağlıklı bir şekilde süreci tamamlamak adına sizlere birkaç öneride bulunacağım.

Uzman Diyetisyen Elif Melek Avci Dursun

  • Günlük Su Tüketimine Dikkat! Su tüketimi azaldığında iştah artıyor! Günlük 3 litre su tüketmeye ve bunu saat başı 1 bardak su kuralına uygun olacak şekilde yapmaya gayret ediniz.
  • Meyve ve Sebzeler En Yakın Dostumuz! Özellikle meyveleri kabuklu tüketiniz. Bu şekilde iştahınızı kapatabilir ve tatlı yeme isteğinin önüne geç Ortalama 3 gün meyve yeme alışkanlığı kazandığınızda, ilerleyen günlerde tatlı yeme isteğinin kalmadığına şahit olacaksınız! C vitamini yüksek, sulu meyveler aynı zamanda mutluluk kaynağı!
    Sebzeleri ise besin değeri azalmayacak şekilde, buharda pişirme yöntemi ile pişirerek sınırsız tüketebilirsiniz! Bu şekilde bağışıklık sisteminizi güçlendirerek, aynı zamanda kilo kontrolü sağlayabilirsiniz
  • Yulaflı Tariflere Ağırlık Verin! Beyaz undan hazırlanmış yemekler ya da ürünler yerine, karbonhidrat ihtiyacınızı yulaftan karşılayın! Yulafı süt ya da su ile pişirerek, üzerini meyveler le süslediğiniz düşük kalorili, tok tutucu bir puding yeme isteğinin önüne geçecektir!
  • Tam Tahıllar Tok Tutar! Tambuğday unlu bir makarna, tambuğday ekmeği ile yapılan bir öğün, Kinoalı bir köfte, Karabuğdaylı bir salata ile her güne bir menü düzenleyerek iştah kontrolünü sağlamak mümkün!
  • Kefir ve Yoğurt ile Sağlıklı Atıştırın! Kefiri elma, tarçın ve chia tohumu ile yaklaşık 10 dakika bekletin. Bağırsak sağlığı için yararlı bakteriler içeren kefir aynı zamanda bağışıklık sistemini destekleyerek, kan şekerini düzenlemeye yardımcı olacaktı
  • Her Yemeğe ZERDEÇAL! Bir tencereye yarım silme çay kaşığı zerdeçal ilave ederek bağışıklık sistemini güç Aynı zamanda karabiber ve zeytinyağı ile curcumin etkinliğini artırabilirsiniz!
  • SAATLİ Beslenin! Beslenme rutininiz olsun. Ana ve ara öğün düzeninizi mutlaka kurun. Bu sayede iştahınızı kontrol altına alarak abur cubura yönelim sıfıra inecektir!
  • Gruba Uymayın! Grubu Yönlendirin! Evde birlikte yaşadığınız kişilerin alışkanlıkları hemen değişmeyebilir, ama bu süreç onların da sağlıklı beslenmesi adına bir adım olabilir! Bu da sizin elinizde. Bir kişi değişir, onlarca insan etkilenir, unutma!
  • EV Egzersizleri Olmazsa Olmaz! Açlık – tokluk hormonlarını düzenlemek için günlük 30 dakika egzersiz kuralına uyun! Kendinizi tembelleştirmeyin! Zinde ve dinç kalın.
  • Yanlış Alışveriş Yanlış Beslenmeyi Tetikler! Normalde aklınızın ucundan dahi geçmeyecek gıdaları panik duygusuyla eve getirdiğinizde, o muhakkak tüketilecektir! İhtiyacınız kadarını, İhtiyacınız olanı doğru seçin, doğru beslenin!

Bu zor günler de geçecek! Moralinizi yüksek tutun ve evde kalın!

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak