Farklı ve Özgün Tasarımların İlk Adresi: Hilal Oğuzkan

Türkiye’nin Coco Chanel’i olarak anılan, hem tasarımları hem zarifliğiyle pek çok kadının vazgeçemediği Moda Tasarımcısı Hilal Oğuzkan ile yeni koleksiyonlarını, planlarını, bugün büyük bir değer haline gelen marka yolculuklarını konuştuk…

WhatsApp Image 2019 09 23 at 15.11.47

Hilal Oğuzkan markası, bugün binlerce kadının dolabında yer almasını istediği başarılı bir değer haline geldi. En başa dönersek, markanızı nasıl kurmaya karar verdiniz? Bu başarıyı getiren unsurları nasıl açıklarsınız?

Benim bu yeteneğim aslında bana aileden geçmiş diyebilirim. Anneannem son derece yetenekli ve yaratıcı bir kadındı. Yaş aldıkça bende bu yeteneğimi keşfettim ve iyi bir eğitimle taçlandırarak profesyonel bakış ile en iyi olmak için Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Tasarım bölümünden derece ile mezun oldum. E tutkuyla peşinden koştuğum bu yeteneğimi eğitimimi tamamladıktan sonra güzel bayanlar ile paylaşmamak olmazdı. Sıradışı bir çizgim var demek istemiyorum ama basic şeyler yapmak da benim pek tarzım değil. Özellikle tesettür grubunda farklılık arayan bayanların ilk adresi olmamızın nedeni budur. Ben mesleğimi yapmaya başladığım dönemlerde sosyal medya yoktu ve internet de bu kadar aktif değildi. Ben müşterilerimi memnun kalan müşterilerimin referansları ile edindim ve edinmeye de devam ediyorum. Bu benim için o kadar kıymetli ki, işte bu şekilde kalıcı ilişkiler inşa ediyoruz.

WhatsApp Image 2019 09 23 at 15.11.46 1

GİYMEYECEĞİM BİR MODELİ ASLA ÜRETMEM

Size Türkiye’nin Coco Chanel’i yakıştırması yapılıyor. Muhteşem ve özgün tasarımlarınızın oluşum süreci nasıl ilerliyor? Bu aşamada nelerden ilham alırsınız?

Yakıştırma çok güzel, bana gurur verir. Ancak bir Coco Chanel olmak için daha çok çalışmam gerekiyor. Ama bu yakıştırma sanırım Coco Chanel gibi benim de kendime has özgün modeller tasarlamam ve bu tasarımlarımında tıpkı Chanel ceket gibi benim imzam olmasından kaynaklanıyor.

Ben moda trendlerini takip ediyorum çünki bu işin ticaretini yapıyorum, ancak trendlerde genellikle renk ve kumaş takip ederim. Tasarımlarımı ise o kumaşı ellediğimde bana verdiği histen ilham alarak tasarlarım. Her zaman söylediğim gibi kendi giymeyeceğim bir modeli asla üretmem.

WhatsApp Image 2019 09 23 at 15.38.34

2019-20 Sonbahar/Kış Koleksiyonunuzda bizleri neler bekliyor?

Çok şık ve güzel bir kış sezonu koleksiyonu hazırlıyorum. Şifon ve ipekleri günlük kombinlerde göreceğimiz gibi son derece rahat konforlu modeller de olacak. Siyah ve gri gibi renklerin yanında son derece canlı renkler ile daha çok elbise tulum gibi tek parça modelleri siz sevgili bayanlar ile buluşturacağız. Tabii ki bir Hilal Oğuzkan klasiği olarak her şeyi ile kombinlenmiş 2’li ve 3’lü takımlarımız da olmazsa olmazlarımız olarak reyonlarımızdaki yerlerini alacaklar.

WhatsApp Image 2019 09 23 at 15.38.37

Özel gün ve gecelerde tercih edilen kıyafetlerde en büyük yanlışı nerede yapıyoruz? Siz bu konuda neler önerirsiniz?

Biz bayanlar her zaman göz alıcı olmayı, beğenilmeyi isteriz. Özel gün ve gecelerde bu durum daha fazla istenir. Ancak bu istek bizi çoğu zaman yanlışlara iter. Göz alıcı olalım derken hatalar yapabiliriz. Şık ve göz alıcı olmanın birçok parametresi var. Ev sahibinin size olan yakınlık derecesi, etkinliğin yapıldığı mekan, vücut tipiniz, ten renginiz, saç ve göz renginiz, hatta gece mi gündüz mü olduğu değerlendirilmelidir. Tabii ki makyaj, ayakkabı, takı, eşarp, şal gibi tamamlayıcı unsurların da bu zarafette payı var. Bunun içinde müşterilerim beni tercih ediyor çünki bahsettiğim tüm bu detayların tamamı ile ilgilenip en özel günlerinde özel ve mutlu hissetmelerini sağlayarak güzel anılarında yer etmeyi başarıyorum. Bu benim için paha biçilemez bir mutluluk.

WhatsApp Image 2019 09 23 at 15.38.24

EN YAKIN ZAMANDA DEFİLE YAPACAĞIM

Yakın zamanda ne gibi çalışmalarınız, projeleriniz olacak?

Zaman o kadar çabuk geçiyor ki hem sezon hazırlamak hem de haute couture olunca aklımda olan projeleri hayata geçirmek için bir türlü gereken kaliteli zamanı ayıramıyorum. İlk fırsatta çoktandır aklımda olan bir defileyi yapmak istiyorum. En kısa zamanda tüm dostlarım ile buluşacağım bir etkinlik olması için planlar yapıyorum.

Hilal Oğuzkan tasarımlarına sahip olabileceğiniz adresler şu şekilde:

  1. hilaloguzkan.com
  2. Mağaza: 19 Mayıs Mah. Tüccarbaşı Sok. Ateşpare Sitesi No:8/3 A Blok Erenköy Kadıköy
  3. Butik: Erenköy mah. İstasyon cad. Erkoç Apt. No:13/A Kadıköy
  4. Instagram: @hilaloguzkan
Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak