Gün Boyu Kusursuz Bir Cilt için Fondöten Seçimi

Ten makyajınızda kusursuz görünümü yakalamak için ilk adımı atmaya hazır mısınız? Fondöten temel makyaj malzemesi olarak karşımıza çıkıyor, kusursuz ve eşitlenmiş bir cilt yakalamayı kolaylaştırıyor. Cilt tipinize uygun seçtiğiniz fondöten ile porselen gibi bir cilde sahip olarak beklentilerinize cevap bulabilirsiniz. Çeşitliğiyle kafaları karıştıran ürün çeşitliliğine inat, ten renginiz, ürünün yapısı ve kalitesi sayesinde kendinize yol gösterici bir harita çizebilirsiniz. Makyaj konusunda acemiyseniz ve hangi ürünü alacağınızı ve nasıl uygulayacağınızdan emin değilseniz, endişelenmeyin! Amacınız ister kusursuz makyaj temeli oluşturmak olsun, ister göz alıcı sağlıklı bir ten makyajı… Fondöten konusunda kullanışlı kılavuzumuza göz atın; aradığınız görünüme kavuşun.

Her Cilt Yapısına Uygun Fondöten Çeşitleri

Fondötenlerin her cilde uyum sağlayan çeşitlilikte oldukları bir gerçek. Tamamen ezber bozan ürünleri ve her rengi ile güzelliğin ayrılmaz parçaları arasında yer alırlar. Herkese hitap edecek formlarda da bulunurlar; Krem, stick ve likit… Fakat doğru rengini bulmanın birkaç yolu var: Açık, orta ya da koyu hangi kategoriden olduğunuzu belirleyin. Rengi seçerken ürünün yalnızca yüzünüzle değil, boyun ve dekolte bölgesi ile de uyumlu olduğundan emin olun.

Eğer yağlı bir cilde sahipseniz mat bitişli fondötenleri kullanmalı, makyaj öncesi makyaj bazı sürmeli ve sonrasında ise sabitleyici pudra sürebilirsiniz. Yalnızca yağlı bir cilt için değil, parlak cilt görünümünden hoşlanmayanlar da mat bitişli ürünleri tercih edebilirler.

Kuru cildiniz varsa yine kuru ciltler için özel olarak hazırlanan ürünlere yönelebilirsiniz. Böylelikle yalnızca harika bir fondötene değil, inanılmaz sağlıklı bir cilt görünümü de elde edebilirsiniz. Bir numaralı hedefimiz homojen görünüm ile birlikte güzel ve sağlıklı bir cilt. Peki bunun için makyaj fırçası mı yoksa makyaj süngeri mi kullanılmalı?

Hangi Ürün için Hangi Fırçayı Kullanmalıyım?

Fırçalar, makyaj aksesuarları olarak makyajı kusursuzca harmanlayıp şekillendirirken çeşitli görünümler yaratmanızı sağlarlar. Doğru makyaj fırçasını seçmek çıtayı yükseltmenizi ve ten makyajınızı yepyeni bir seviyeye taşımanıza yardımcı olur.

Cilt tipinize en uygun fondöteni seçtiniz. Peki ya nasıl uygulanacağı hakkında fikriniz var mı? Seçtiğiniz makyaj kadar ürünü ne ile ve nasıl uyguladığınız da önemli. İlk olarak şunu hatırlatalım: Yüksek kapatıcılık beklentilerinizi makyaj fırçası ile alabilirsiniz. Fırçalar, makyaj süngerlerine göre daha az ürün emdiği için kapatıcılığı da yüksek oluyor. Fırça seçiminin nasıl olması gerektiğine gelecek olursak, sık kıllı fondöten fırçaları ile ürünü rahatlıkla uygulayabilir ve cildinizdeki sorunları kolayca gizleyebilirsiniz.

Likit bir ürün uygulayacaksanız, ürünü fırçaya ya da yüzünüze almak yerine elinize alabilir, daha sonra fırçanın bir ucuna ürünü alabilir ve hafif kapatıcılık elde edebilirsiniz. Yoğun kapatıcılık için fırçanın her tarafını ürüne bulaştırmayı unutmayın. Uygulamaya da yüzünüzün ortasından başlarsanız, iz oluşumundan kaçınırsınız. Bu şekilde ürünü eşit bir şekilde de yayabilirsiniz.

Stick tarzdaki ürünleri uygulamak fırça ya da süngerden yardım alabileceğiniz gibi direkt yüzünüze de uygulayabilir ve ardından makyaj fırçası ya da süngeri ile dağıtabilirsiniz. Fırçanızın küt kesimli ve kalın bir makyaj fırçası olmasına dikkat edin.

Fondöten Süngeri ile Fondöten Nasıl Uygulanır?

Makyaja olan ilgi bizleri çeşitli makyaj aksesuarlarına götürüyor. Bunlardan biri de makyaj süngeri oluyor. Kalın yapılı fondötenler ile mükemmel uyum yakalayan süngerler, hem doğal hem de kapatıcı bir cilt görünümü elde edilmesini kolaylaştırıyor. Doğallığınızdan ödün vermek istemiyorsanız, süngerinizi suya batırın, fazlalığı sıkın. Bu şekilde hayalinizdeki hafif ve pürüzsüz ten makyajına bir adım daha yaklaşabilirsiniz. Doğal bir bitiş için süngeri nemli kullanabileceğiniz gibi kuru da kullanabilir, yoğun kapatıcılık elde edebilirsiniz. Silikon makyaj süngeri ürünlerinden de yardım alarak gözenek barındırmayan yapıları sayesinde fondöteni direkt yüzünüze uygulayabilirsiniz. Ayrıca cilt üzerindeki makyaj malzemesini sürüklemek yerine tampon hareketlerle homojen şekilde dağıtmayı tercih edin.

Stick bir ürün kullanacaksanız, süngeri kuru kullanmanız doğru bir tercih olur. Kremsi dokudaki ürünleri uygulamak için nemli sünger kullanabilirsiniz. Likit ürünleri her ne kadar fırça yardımı ile uygulamak sağlıklı ve pürüzsüz sonuçlar almamızı sağlasa da yoğun yapıdaki ürünleri sünger ile uygulamalısınız.

Bizden size ipucu. Yüzünüzde doğal çilleriniz varsa, ten makyajınızı yaptıktan sonra makyaj süngerinizin temiz ucuyla burnunuzun ve elmacık kemiklerinizim üstündeki fazla fondöteni alabilir ve doğal bir ten makyajı elde edebilirsiniz.

Golden Rose ile Ten Makyajının Sırlarına Erişin!

Gün boyu kusursuz bir görünümün tadın çıkarmanızı sağlayacak makyaj aksesuarlarına ve makyaj çeşitlerine Golden Rose aracılığı ile ulaşabilir, birçok çeşit arasından cildinize ve size hitap edecek doğru ürünlere ulaşabilirsiniz. Klasik ya da silikon makyaj süngerlerinin yanı sıra makyajınızın kolayca dağıtılmasını sağlayacak fırçalara da ulaşabilir, cildiniz ile bütünleşecek makyaj ürünlerini uygulayabilirsiniz. GR Silicon Make UP Sponge, yumuşak ve esnek yapısıyla krem ve likit makyaj ürünlerini daha rahat bir şekilde uygularken, Beauty Blender Set, içerisindeki farklı boyutlardaki süngerler sayesinde makyajınızı zorlanmadan uygulamanızı sağlar. GR Round Face Brush, ideal geniş, düz uçlu fırça olup likit ürünleri uygulamanızda kolaylık sağlar. GR Oval Foundation, Blusher&Contour Brush ile yüz, yanak ve boyun bölgenize uyguladığınız makyajı kolayca karıştırabilir ve pürüzsüz görünüm elde edebilirsiniz.

 

Peki fondöten ile cildinizi pürüzsüz görünüme kavuştururken aynı zamanda korumaya ne dersiniz? GR Liquid Powdery Mineral Foundation, hafif ve uygulaması kolay yapısıyla birlikte mükemmel kapatıcılık sunuyor. İçerisindeki mineraller sayesinde cildinize derin koruma sağlıyor. Kadifemsi bir görünüm vadeden GR Stick Foundation, 9 farklı renk seçeneğiyle üstün kapatıcılık sağlarken ciltteki kusurlarınızı kapatır. Makyajda en önemli olan şey uzun süre kalıcı olmasını sağlamaktır. Stick Foundation gün boyu kalıcı olmasıyla da şimdiden gönülleri fethetmeye hazır! İpeksi dokunuşu hissetmek herkesin hakkı. Golden Rose, Moisturising Cream Foundation ile cilde uyumlu renkleri sunuyor. Pürüzleri ve kusurları ortadan kaldırırken yüzünüzde canlı ve doğal bir etki bırakıyor. Siz de ürün çeşitleri arasından fondöten fiyatlarına göz atabilir, Golden Rose makyaj ürünleri sayesinde ten makyajının sırlarına erişebilirsiniz. Şimdi kendinizi sanatçı olarak, makyaj aksesuarlarını da arzu ettiğiniz görünümün araçları olarak düşünün ve makyaj rutininizi bir üst seviyeye taşıyın!

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın