Güneydoğu’da Tiyatro İçin Bir İlk!

Yıllar önce sayılı tiyatro oyunları ve sahneleri bulunurken günümüzde ise çok sayıda tiyatro oyunu ve sahnesi görmek mümkün. Özellikle belediyelerin tiyatroyu desteklemesi, anonim oyunların geliştirilmesi ve alternatif sahneler tiyatroya olan ilgiyi da ciddi oranda arttırdı. Bu durum tiyatro severler için pozitif etki yaratırken tiyatro sahnesinde yer almak için de katkı sağlıyor.

DİYARBAKIR’DA TİYATRO İÇİN ÖNEMLİ ADIM!

Diyarbakır’da bu yıl birincisi düzenlenen tiyatro üzerine bir festival başladı. “Doğaçlama Tiyatro Festivali” olarak tanıtımı gerçekleştirilen festivalde hem söyleşiler gerçekleştirilecek hem de hazırlanmış olan tiyatro oyunları sahnelenecek.

Günümüzde bir çok ilde tiyatro oyunları sergilenmekte ve bazı illerde belirli tarihlerde tiyatro günleri düzenlenmekte. Daha çok batı illerinde gördüğümüz bu etkinlikler doğu ve güneydoğu bölgelerinde ise daha az oranda yapılıyor. Sebebi belki de ilginin aynı oranda olmayacağı düşüncesi. Fakat güneydoğu ve doğu bölgesinde yer alan bir çok kişi bu tür etkinliklere fazlasıyla meraklı diyebiliriz. Bu da etkinliklere olan ilginin az kalmayacağının bir göstergesi.

Bahsettiğimiz etkinlik Diyarbakır’da belediye tarafından desteklenen bir proje olarak öne çıkıyor. Etkinlik kapsamında 7 farklı oyun izlemek mümkün. Dün başlayan organizasyonun 17 Şubat tarihine kadar devam edeceği aktarıldı. Etkinlik programı belediyenin resmi web sayfasında yer almaktadır. Diyarbakır’da yaşayanlar için kaçırılmayacak bu etkinlik ilk gününde yoğun ilgi aldı. Diğer günler için de benzer oranda katılımın gerçekleşmesi bekleniyor.

Elif Üner

Aysha Yazarı Elif Üner, özel koleksiyonlar ve galeriler için çalışmalar yapmaktadır.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak