Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin…

Öyleyse vakit, bağışıklık sistemini güçlendirme vakti diyoruz ve uzmanların gözünden bağışıklık sistemi güçlendirmek için verilen önerilere göz atıyoruz…

Bol Bol Vitamin Alın
Bağışıklık sistemini güçlendirmenin ilk yolu bol bol vitamin almak ve sağlıklı beslenmek. Özellikle C vitamini açısından zengin besinler yemek bu süreçte daha da önemli bir rol oynuyor. İş sadece C vitaminde de mi? Tabiki hayır! Omega 3 ve çinko da bağışıklık sistemi üzerinde etkili olduğundan bu iki minerali de almayı ihmal etmeyin.

Su için
Bol su içmek, her zaman önemli olsa da, hastalıkların kol gezdiği şu günlerde daha da önemli. Edineceğiniz cam bir şişe ile gün boyu suyunuzu yanınızda gezdirmeniz, bol su içmenize yardımcı olacaktır.

Kalabalık Alanlarda Dikkat Edin
Kalabalık ortamlarda ya da toplu taşıma araçlarında burnunuzdan nefes alarak ağzınızı kapalı tutmaya çalışın.

Tarçın-Bal İkilisi
Diyelim ki salgın size de uğradı, vücudunuzu kırgın ve bitkin hissediyorsunuz. İşte o anda vücut direnciniz daha da fazla düşmeden tarçın ve bal mucizesini denemelisiniz. Bala tarçın koyup tükettiğinizde kendinizi daha iyi hissedecek ve hızla ayağa kalkacaksınız. Bu karışıma taze limon da eklendiğinde tadı için garanti veremeyiz ama sizi hızla iyileştireceği kesin!
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak