Bal Kabaklı Pasta

Malzemeler:
750 gr. bal kabağı
250 gr. şeker
250 gr. krem şanti
250 gr. pastacı kreması
50 gr. labne peyniri
100 gr. bütün ceviz
7 adet bitkisel yaprak jelatini 
 

balkabağı-pastası

Yapılışı:
İlk olarak balkabağı ile şekerden kabak tatlısını yapıyoruz. Hazırladığımız kabak tatlısını püre haline getiriyoruz. Diğer yandan krem şantiyi süt ile çırpıyoruz. Bitkisel yaprak jelatinlerini de 2 su bardağı suyun içerisinde, 10 dakika kadar bekletip gevşetin. Daha sonra ateşte hafifçe ısıtın ama kaynamamasına özen gösterin. Jelatini ince süzgeç ile süzüp suyunu da kenara ayırın. Bir taraftan krema, şanti ve kabak tatlısını karıştırın. Ateş üzerinde hafifçe ısıtın. Tüm malzemeler ılık olacak şekilde, jelatinden ayırdığınız suyu ve kabak, şanti, krema karışımını birbirine yedirin. Dikkat etmelisiniz çünkü biri soğuk olursa kesilme yapar. Ve tüm karışımı soğumaya bırakın. Hazır pandispanyayı çemberden bir santim küçük olacak şekilde kesip üzerine labne peyniri sürün. İsteğe göre cevizle dekore edin. Bütün malzemelerin üzeri kaplanana kadar hazırladığınız sosu dökün. Sonra ikinci kat pandispanyayı yerleştirin. Bu pandispanyayı kabak tatlısının dibindeki su ile ıslatırsanız daha lezzetli olacağını da unutmayın. Kalan sosu da pandispanyanın üzerine dökerek, derin dondurucuda 3-4 saat bekletin. Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.