Bangkok; Düşler dünyasına yolculuk..

Tayland 5 bin yıl öncesine kadar uzanan tarihsel geçmişiyle zengin bir kültüre sahip olmasıyla bilinmektedir. Ayrıca bilinmesi gerekli en önemli noktalardan biri de buraya vizesiz olarak gidilmesi. Tayland turları, egzotik yanı ve ucuz olması nedeniyle ülkemizde oldukça ilgi çeken bir ülke.

Tayland’ın her köşesi kendine özeldir. Güney Tayland tam anlamıyla adalar cenneti. Beyaz kumlu plajları, türkuaz mavi denizi, tropik meyveleri, Hindistan cevizi ağaçları ve emsalsiz iklimiyle adeta yeryüzü cennetlerinden biri. Uzakdoğu’nun havası ve kokusu oldukça farklı. Bu, tropikal iklimin sıcak ve nemli havasıyla beraber Asya’nın kendine özgün tipik kokusunu yaratır. Bu coğrafyaya ilk kez ayak basanlar ilk etapta şaşkınlık yaşasa da, kısa bir süreçte kokuya alışmakta zorluk çekmiyor.

Tayland Mutfağı dünyanın en zengin ve çeşitliliğe sahip mutfaklarından biri. Farklı lezzetleri tatmaya alışkın olmayanlar için bu lezzetler en başta farklı gelebiliyor. Walking Street’teki dünyaca ünlü deniz restoranları, dünyanın dört bir yanından gelen yabancı turistler tarafından dolup taşıyor. Fiyat açısından Türkiye’nin dörtte biri ücretle en iyi ve lüks menüler ısmarlanabiliyor. Pattaya’da yapılması öngörülen şeylerden birisi de cilt bakımı. Central Garden Plaza  Alışveriş Merkezi’nde konumlanan cilt bakım merkezlerinde saati 20 TL’nin altında bir ücret karşılığında oldukça detaylı ve kaliteli cilt temizliği yaptırıyorsunuz.

Alış veriş için Pattaya uygun yerlerden birisi. Pattaya’ nın bağlı bulunduğu çevre eyaletlerinden biri olan Chantaburi, takı ve mücevher üretim merkezidir. Buradan ayrıca ağaçtan yapılmış oyma süs eşyaları, resim ve tablolar alınabilir. Pattaya Central Plaza, Central Garden Plaza en lüks markaların bulunduğu popüler ve büyük alış veriş merkezleridir.

Av. Seher Tuba Çevik

Yerli ve yabancı birçok firmaya hukuk danışmanlığı yapan yazarımız Av. Seher Tuba Çevik, Aysha’da hukuk alanında yazılar yazmaktadır.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın