Bir Saray Mutfağı Klasiği Tahinli Akıtma

Bu lezzetlerden biri ise tahinli akıtma

İsmi ilk bakışta diğer akıtmayı düşündürse de tahinli akıtma bir tatlıdır. Osmanlı mutfağı tarifleri genellikle uğraştırıcı olsa da bu tatlı oldukça kolay ve kısa sürede pişen bir tatlıdır.

Sunumu cezve içinde olan tahinli akıtma için gerekli olan malzemeler;

  • Tereyağ 50 gr
  • Toz şeker 45 gr
  • Beyaz çikolata 50 gr
  • Un 25 gr
  • 2 adet yumurta ve ilaveten bir adet yumurtanın sadece sarısı
  • Pudra şekeri 40 gr
  • Tahin 120 gr

Tereyağı bir kaba alarak eritiyoruz. Üzerine çikolataları da ilave ederek her iki malzemeyi de eritip altını kapatıyoruz. Diğer bir kapta yumurta ve şekeri çırpıp tereyağlı karışıma ilave ediyoruz. Tahin ve unu da ilave ederek iyice karıştırıyoruz. Cezvelerin içini yağlayarak karışımı cezvelere dolduruyoruz ve üzeri kabarıp çatlayana dek 15-20 dakika fırında pişiriyoruz. Dışı kek içi akışkan olan bu tatlıyı dondurma eşliğinde servis edebilirsiniz.

Merve Akdoğan

İstanbul Üniversitesi Radyo TV bölümü mezunu olan Merve Akdoğan, web içerik editörüdür. Moda, Kadın, Stil, Güzellik, Seyahat/Gezi alanlarında içerikler üreten editörümüz, alanında uzman isimlerle röportajlar da yapmaktadır.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

İzmir Escort alsancak Escort Balçova Escort bornova Escort Buca Escort Bodrum Escort