Bora Aksu 2017 İlkbahar/Yaz Koleksiyonu Mercedes-Benz İstanbul Fashion Week’te

Bora’nın anneannesi 1937 yılında daha henüz 15 yaşındayken annesinin aniden hastalanmasından dolayı bütün evi omuzları üstüne almıştı; çocukluk günlerinin aniden kesilmesi ve genç bir kız için çok zorlu bir süreç olmasına rağmen hiçbir zaman şikayet etmeyen ve içindeki çocukluğu hep koruyan genç kız, fakirlikten veya zorluklardan bahsetmek yerine hep boş ve neşeli anılarla kendisini anlattı çevresine. Bahçedeki çok sevgili kedi yavruları ile oynadığı oyunlar, zeytin bahçelerinden koşarak geçmesi, rüzgarda uçurtmaları uçurduğu günler gibi.

 

BORA AKSU DEFİLE

Bora Aksu bu duygusal yolculuğa bizi renk paletiyle çıkarıyor. “Bu koleksiyon benim kalbime çok yakın çünkü koleksiyon benim anneannemin yaşama olan sevgisi ve tutkusundan doğdu. Bu koleksşyon material zenginliği olmayan ama iç zenginliği ile ve düşünce gücüyle çok fazla zorluğu yenen güçlü bir genç kızı anlatıyor. Genç kızlığında sadece tek bir elbisesi olan anneannem, yıllar sonra bile ne zaman ipekli, zengin dokumalı elbiselerle karşılaşsa uzun uzun onlara bakar ve okşardı. Bu koleksiyonu tasarlarken sanki zaman yolculuğuna çıkıp, 1930’lara giderek anneannemin genç kızlığıyla tanışıp ona hiç sahip olmadığı ve hayal bile edemeyeceği bir gardrobu vermek istedim”
 

bora aksu defile

Tüyden hafif ipek ve organzaların, brokarlarla contrast ve doku yarattığı kumaşlar ışığın dokulardan geçerek yansımasını sağlıyor. Bu koleksiyonun asıl amaçlarından birisi de durağan bir renk patlaması ve zenginlik yaratabilmesi. Özel dokunmuş dantel kumaşların taze ve parlak tonları, kum ve ten renkleriyle balanslanıyor. Toz pembeler, beyaz ve yumurta sarısı tonları ile mandalin, taze pembeler, mercan ve siyah renkleriyle contrast drama ve romantizmi yanyana yaşatıyor. Geleneksel, modern ve sofistike feminenliği nakışlarda ve baskılı elbiselerde yansıtan bu koleksiyonun genel silüeti zenginlik ve feminenlik üzerine. Bora’nın anneannesinin gadrobundaki el dikişi elbiseler ve onların detayları koleksiyonun genel detayları için esin kaynağı oluşturuyor. Pileler, büzgüler ve nakışlar bu detaylardan bazıları. Kısa ceketler, drapaj gömlekler bu romantic nostalji koleksiyona ayrı bir boyut ekliyor.

 

bora aksu defile

2003 yılında Central Saint Martins College’dan once Üniversite ve Master eğitiminden yüksek derece ile mezun olduktan sonrası ilk defilesini gerçekleştiren Bora Aksu İngiltere Moda Konseyi tarafından 4 kez ödüllendirdi. Yıllardır romantik ama yaramaz tarzıyla tanınan Bora Aksu’nun mağazalaşma süreci 6 ay once başladı. Shanghai, Beijing’ten sonra en son olarak geçtiğimiz hafta Hongkong Harbour City’de 6. Mağazası açılan Bora Aksu’nun 2017 yılında Londra’da mağazası açılacak.
 

bora aksu defile

 

bora aksu defile

 

bora aksu defile

 

bora aksu defile

 

bora aksu defile

 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak