Çağımızın Hastalığı Uyku Bozukluğu Nedir, Neden Kaynaklanır?

Vücuda zarar veren hastalıkların başında psikolojik nedenlerden kaynaklanan ‘Uyku Bozukluğu’ gelir. ‘Uyku Bozukluğu’ bireylerin uyku ritimlerinde yaşanan bozukluklardır.

Bu rahatsızlığın belirtileri arasında yatış esnasından sonra çok uzun bir zaman diliminde uykuya dalamama, aşırı şekilde uzun süreli uyuma hali, bireyin hemen birkaç saniye içinde uykuya dalarak yatağa yığılma vb. belirtileri gösteren durumlardır.

Aynı zamanda psikolojik rahatsızlıklar bu bireylerin sosyal, duygusal fonksiyonlarında sapmalarla ortaya çıkarak organizmaya zarar verir. Uyku bozukluğu neticesinde ortaya çıkan psikolojik hastalıklardan bazıları; İnsomnia (Uyuyamama), Uyku Apnesi’ne yakalanma, Uykuda geçirilen kısmi felçler, Uyku esnasında yürüme, Yatakta huzursuzluk ifade ederek yapılan bacak sendromları, Narkolepsi adı verilen bir anda uyuya kalma gibi belirtileri içermektedir.

Merve Akdoğan

İstanbul Üniversitesi Radyo TV bölümü mezunu olan Merve Akdoğan, web içerik editörüdür. Moda, Kadın, Stil, Güzellik, Seyahat/Gezi alanlarında içerikler üreten editörümüz, alanında uzman isimlerle röportajlar da yapmaktadır.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın