Denize Kurulu Tatil Kenti: Batum

Sovyet Rusyası döneminden kalan sıvaları dökülmüş eski binalarla, gökdelenlerin sırt sırta bulunduğu, iyi korunmuş tarihi binaları ile Gürcistan‘ın Batum kenti, bir Avrupa şehrindeymişsiniz hissi uyandırır. Ilıman bir iklime sahip Batum’un geniş caddelerinden başlayarak şehri yakından tanıyabilirsiniz.
 

batum

Batum şehir merkezi yürüyerek keşfedilecek kadar küçük sayılmaktadır. Batum’da gezilecek yerlerin bir çoğu yaklaşık 1 gün içerisinde gezilebilir, ancak şehri yakından hissetmek için 3 gün ayırmak en ideal süredir. Batum Bulvarı, şehir merkezindeki plaja paralel uzanan 7 km uzunluğunda palmiyelerle süslü bulvar; kafeleri, çeşmeleri, heykelleri ve park alanları ile dikkat çeker.
 

batum

Piazza Meydanı (Piazza Square), Batum’un en güzel yerlerinden biri olan meydan Avrupa şehirlerinin meydanlarını anımsatır. Meydanın içerisinde otel, restoran, pub ve kafelerin olduğu Piazza kompleksi ile çevrilidir. Havayı saran taze kahve kokusu ile hoş bir atmosfer sunan meydandaki café La Brioche her akşam canlı müzik sunumları yapılarak hoşca vakitlere tanıklık eder.
 

batum

Batum’un ünlü yemekleri arasında Harço çorbasısulguni peynirihaçapurihinkal ve içecek olarak ta tarhunlu ve limonlu gazoz gelenlerin ilgisini çeken menülerden olmaya devam ediyor.
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak