Ege’nin Narin Beldelerinden Biri; Alaçatı

Antik çağlarda adı ‘Agrilia’ olarak geçen Alaçatı İzmir şehrine 70 km. uzaklıkta Çeşme otobanından buraya ulaşım imkânı yarım saat sürmekte olup Ege’nin zarafetlerle süslü olan tatil beldelerinden biri olan Alaçatı’ya kavuşmuş olursunuz. Bozulmadan korunmuş 100 yıllık taş evler, küçük oteller ve restoranlarla dolu olan Alaçatı’ da konaklayabilir buranın en güzel yöresel lezzetlerini yiyebilirsiniz.

Alaçatı’nın en temiz denizinlerinde saatlerce yüzebilir, plajlarında incecik kumların üzerinde sahil yürüyüşünüzü yapabilirsiniz. Şirinlik abidesi olan bu Belde dünyanın en önemli rüzgâr sörfü merkezlerinden biridir. Pek çok uluslar arası yarışmalar Alaçatı’ da yapılmaktadır. Alaçatı’nın nostaljiyle dolu antik sokakları parke taşlarıyla kaplıdır. Bu sokaklarda yazın klasik müzik dinletileriyle karşılaşırsınız. Alaçatı’nın Arnavut kaldırımı taşlarıyla kaplı dar sokaklarını iki veya tek taş evler konumlandırmıştır. Bu mimari doku beldenin sahiplendiği en ekonomik değerlerden biridir.

Eski Alaçatı evleri beyaz, oksit ve sarı tonlarda kireç badana ile boyalıdır. Duvarları için çimento yerine özel harç kullanılmıştır. Bu yalıtım sayesinde mevcut evlerin yazın serin, kışın sıcak olması sağlanmaktadır. Alaçatı restoranları merkezde, gürültüden uzak dingin atmosferiyle farklı kültürlerin mutfak deneyimlerini Ege’nin doğal lezzetleriyle buluşturmaktadır.

Merve Akdoğan

İstanbul Üniversitesi Radyo TV bölümü mezunu olan Merve Akdoğan, web içerik editörüdür. Moda, Kadın, Stil, Güzellik, Seyahat/Gezi alanlarında içerikler üreten editörümüz, alanında uzman isimlerle röportajlar da yapmaktadır.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak