Gelin Makyajının Püf Noktaları

Evlilik her kadının en büyük hayallerinden biridir. Gelinlik giymenin zarafeti ise makyaj ile komple bir bütünlük oluşturmalıdır. Güzel bir gelinlik, size uygun bir saç modeli, kendinizi güzel hissettirecek naturel bir makyaj gerektirir. İşte bu nedenle gelin makyajı çok önemlidir. Ömür boyu saklanacak fotoğraf karelerinde her kadın kendini güzel ve bakımlı görmek ister. Bu nedenle özel gününüzün özel bir makyajı olmalı, bizden söylemesi…

gelin makyajı nasıl olmalı

Püf Noktalar

– Her kadın kendine makyaj yapabilir evet, ama böyle özel bir gün için işi mutlaka uzmanına bırakın. En az bir hafta öncesinden randevulaşın ve daha önce yaptığı gelin makyajlarından örnek göstermesini isteyin. Siz de karıştırdığınız dergilerden örnekler toplayıp makyajınızı yapacak kişiye verebilirsiniz.

carolina-herrera

– Düğünden en az 3 gün önce makyajınızın mutlaka ön provasını yapın. Prova sırasında uzmanın malzemelerinin yanında dilerseniz kendi malzemelerinizi de götürün. İçinize sinen bir makyaj olana kadar birkaç deneme yapabilirsiniz. Vaktiniz var, o nedenle tek bir prova şart değil. Yeter ki kendinize en yakışanını belirleyin.

gelin makyajı moda trend stil

– Düğün günü geldiğinde rahatlamaya çalışıp, kendinizi makyöze teslim edin. Makyajda akmayan rimeller ve özellikle su bazlı ürünler kullanmaya dikkat edin. Makyajın bir gün boyunca yüzünüzde kalacağınız düşünürseniz; gün içinde yaşayacağınız olası duygusal zamanları da hesaba katarak dayanıklı makyaj yaptırmanızda fayda var.

gelin makyajı moda trend stil

– Makyajda son trend ‘nude’, yani doğal duran dudaklar. Eski yıllardaki gibi abartılı makyajlar ve kalemler tarih oldu. Sadelik ve duruluk kadına çok yakışıyor. Gözleriniz ve kaşlarınızı belirginleştirdiyseniz, dudaklar mutlaka daha açık renk olmalı. Bu yıl pembe çok moda! Bu tonlarda bir ruju sürebilirsiniz. Ancak onun üstüne mutlaka sabitleyici bir parlatıcı daha kullanın. Bu doğal görünmenin yanı sıra kalıcılığını da sağlayacaktır.

gelin makyajı moda trend stil

– Gözaltlarınızı aydınlatmalı ve teninize uygun bir kapatıcı kullanmalısınız. Allık belirgin olmalı ve yanaklara hafif bir ışıltı verilmelidir. Takma kirpikler dönemi eskide kaldı ama bu düğün sizin. Abartısız bir kirpik taktırmak da güzel durabilir.

gelin makyajı moda trend stil

– Boyun bölgesi açık olan bir gelinlik giydiyseniz, makyajda bu bölgeyi sakın unutmayın! Yüzünüze sürdüğünüz kapatıcı ve fondöten ile benzer tonda olmasına özellikle dikkat edin.

gelin makyajı moda trend stil

Unutmayın, sizin için makyajı güzel değil; güzel gelin denilsin. Yaptıracağınız her tür makyaj, normal bir makyaj gibi görünüp sizi öne çıkarıyor olmalı…

Av. Seher Tuba Çevik

Yerli ve yabancı birçok firmaya hukuk danışmanlığı yapan yazarımız Av. Seher Tuba Çevik, Aysha’da hukuk alanında yazılar yazmaktadır.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak