Günümüz Teknolojisinin Önemi

Kendi teknolojisini üreten bir sanayileşme ile ulusal ekonomiye, ülkedeki imalat gücüne ulusal teknolojilerle yüksek katkılar sağlanmaktadır. Aynı zamanda beyin göçü önlenmektedir.

Teknoloji kısaca bilimsel bilgiden yararlanmak suretiyle yeni ürünler geliştirmek, üretebilmek, hizmet destekleri sağlamak için gerekli bilgi beceri ve yöntemler bütünü olarak tanımlanmaktadır. Bu oluşumun ortaya çıkması için bilgiden faydalanmak suretiyle ürün tasarlamak, bilimsel bilgiler geliştirmek, tasarlanan ürünlerin üretim aşamalarındaki tekniklerini bilmek, sonucunda üretmek vb. gerekli dört aşama bulunmaktadır. Teknolojinin en önemli noktalarından biri ulusların kendi teknolojilerini kendilerinin üretmiş olmasıdır. Teknoloji ülkelerin gelişmiş düzeylerini belirleyen en önemli alanlardan biridir.

Gelişmiş ülkelerde ürün rekabeti, bilimsel ve teknolojik açılardan yeterlilik rekabetine dönüşerek ilerlemektedir. Teknolojinin önemli diğer konularından biri de başta elektronik, bilişim, uzay, enerji, biyo mühendislik endüstrileri gibi teknoloji temelli sektörler ve bunların bileşkeleri savunma sanayi, yüksek oranlarda katma değerler yaratan toplumsal kalkınmaya katkısı en yüksek  sanayi kolları olarak ortaya çıkmaktadır.

Av. Seher Tuba Çevik

Yerli ve yabancı birçok firmaya hukuk danışmanlığı yapan yazarımız Av. Seher Tuba Çevik, Aysha’da hukuk alanında yazılar yazmaktadır.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın