Kozmopolit Dünyalı Cool; Atıl Kutoğlu

Dünyanın önde gelen starlarını giydiriyorsunuz, Türkiye ve İstanbul’dan ne kadar ilham alıyorsunuz?

Türkiye ve İstanbul’u sonsuz bir ilham kaynağı olarak görüyorum. Bazen bir film bazen Avusturya’da yaşadığım şehir Viyana da ilham kaynağı oluyor ama İstanbul ve Türkiye mutlaka koleksiyonlarımda bulunuyor. Bazen bir mimari eser bazen Topkapı Sarayı bazen İstanbul Boğazı bazense Ege kıyıları benim ilham kaynağım olabiliyor.

Sıradan bir ürünü ‘tasarım ürün’ haline getiren sizce nedir?

Orijinal olmasıdır. Tasarım demek; değişik bir yaklaşım, değişik bir form, değişik kesimlerdir. Bu değişiklikler koleksiyonlarımızda var ve biz her 6 ayda bir yeni koleksiyon yapıyoruz ve bu da bizim yaptığımızı tasarım ürün haline getiriyor.

İstanbul Fashion Week’de ses getiren bir show’unuz oldu. Bu koleksiyonunuzun hikayesi nedir?

Teşekkür ederim. Son koleksiyonum etnik lüksü temsil ediyor. Benim imzama sadık kaldığım bir koleksiyon aslında. Böyle çok ağır felsefi bir tema etrafında koleksiyon yapmayı çok sevmiyorum ama Türkiye’den, Güney sahillerimizden, Akdeniz’den, antik şehirlerimizden esinlendim. Akdeniz’den Güney Amerika’ya uzanan bir koleksiyon oldu. Biraz da Meksika çizgileri var koleksiyonumda, volanlar ve sıcak çizgiler… Tüm bunları harmanlayıp, biraz da Viyana’nın barok sanatını temsil eden eserlerden izler var. Bütün bunların karışımı modern, cool, dünyadaki kosmopolit kadınların giyebileceği bir koleksiyon ortaya çıktı.

Design Week Turkey’de her türden ve markadan design’ın olduğu bir yerdeyiz Sizce özgün ve aynı zamanda kullanılabilir olmak zor mu ?

Bu zor bir şey ama başarmanın kilit noktalarından biri de budur. Özgün ve değişik olup aynı zamanda çarpıcı olmak, giyilebilir, kullanışlı, konforlu olmak… Tasarımın kalitesini bu buluşma belirliyor. O zaman iyi bir tasarım “tasarım” demek oluyor. Göze güzel görünüp de giyilemeyen değil hem ‘wow’ deyip kullanabilecek, içinde rahat edebilecek, alıp valizlerine atıp Avrupa’ya, Amerika’ya götürülebilecek de kıyafetler olması gerekir.

Atıl Kutoğlu kadınını bize tarif edebilir misiniz?

Kendine güvenen, kosmopolit, dünyalı bir kadın. Hem Türk hem de kendini dünyanın her yerinde rahat hissedebilen, sanatla kültürle iç içe, müze gezen, sanat ve kültür olaylarını takip eden, çoğunlukla çalışan, kendine bakan, aynı zamanda da bir ailesi olan dinamik modern dünyalı kadın. Bir Türk prensesi, bir Osmanlı prensesi de olabilir. Miami’de yaşayan Türk asıllı bir kadın da olabilir. Veya Viyanalı, Londralı bir kadın… Ama benim gönlümden geçen Türk kanı taşıyan modern zamanların bir prensesidir.

Merve Akdoğan

İstanbul Üniversitesi Radyo TV bölümü mezunu olan Merve Akdoğan, web içerik editörüdür. Moda, Kadın, Stil, Güzellik, Seyahat/Gezi alanlarında içerikler üreten editörümüz, alanında uzman isimlerle röportajlar da yapmaktadır.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın