Velvet Cafe’de Güne Kısa Bir Kahve Molası

Birbirinden şık mekânlara ev sahipliği yapan Galata’da, böylesine mütevazı ve şirin bir işletme son zamanlarda oldukça dikkat çekiyor.
 

velvet cafe

 
Metrekare olarak küçük, hayal olarak size oldukça geniş alanlar sunan Velvet Cafe, daha ilk anda insanı kendisine çekiyor. Vintage tarzı dekore edilen mekânda, aynı tarzı devam ettirecek birçok obje ve mobilya bulunuyor. Mekân sahiplerinin ananelerinden kalma renkli kadife koltuklar, turuncu ve yeşil renkleriyle insanı zamanda keyifli bir yolculuğa çıkarıyor. Bu küçücük mekânda, geçmişe dair hafızanızda beliren herhangi bir eşyayı görmeniz mümkün. Birbirinden güzel vazolar, sehpalar hatta çanta şekline dönüşen o çok eski pikaplar… Mekân sahibinin ananesinin gelinliği bile çerçeve içinde, duvarlardan birinde, misafirlere eşlik ediyor. Kısacası yıllar öncesinden günümüze gelen birçok şey Velvet Cafe’de karşımıza çıkıyor.
 

velvet kafe

 
Tüm bunlar dışında mekânın en popüler, kendine has özelliği ise birbirinden değişik ve değerli fincanları. Kahve veya çay içeceğiniz türlü boyutlardaki antika veya vintage fincanı kendiniz de seçebiliyorsunuz.
 

velvet cafe galata

 
Mekanın küçük de bir kitaplığı var; otururken sizlere eşlik etmesi için. Ayrıca Edith Piaf hayranı işletmecilerinin çaldığı şarkılarla da kendinizi bir an Fransa’da tatlı bir kafede hissedebilirsiniz.
 

mekan

 
Çeşit çeşit keklerin, tartların, kurabiyelerin sunulduğu mekânda şüphesiz en ilgi çeken tatlı; mis gibi tarçın serpiştirilmiş helvası. Dondurma ile de servis edilen helvayı, yedikçe yemek isteyeceksiniz…
 
Eğer boş bulabilirseniz mekânın önündeki masalarda, evinizin bahçesinde oturuyormuş gibi keyif yapabilir; Galata’nın akıp giden kalabalığına göz gezdirebilirsiniz.
 
 
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın