Yemek Yaparken Kullanacağınız 10 Pratik Bilgi

 

  1. Yemeğin tuzunu kaçırdım diye endişe etmeyin. Tencereye birkaç parça soyulmuş çiğ patates atın ki fazla tuzunu çekip alsın.
  2. Buzluktan çıkan etin bir an önce çözülmesini istiyorsanız, bir kaba tuz ve soğuk su koyup, eti içine koyun.
  3. Jöleli bir malzemenin kabın içinden çıkarken kırılmasını istemiyorsanız, jöleli kabı, içinde su olan başka bir kaba yerleştirip benmari usulü jöleyi eritin. Jöle eridikten sonra sertleşene kadar tekrar buzdolabında bekletin.
  4. Pasta yaparken meyve kullanacaksanız, uzun süre dayanması için meyveleri şekere bulayın.
  5. Çaydanlığınızdaki suyun yavaş kaynamasından şikâyet ediyorsanız, muhtemelen çaydanlığın tabanı kireçle kaplı olduğu içindir. Kireç temizlenince hızla kaynamaya devam edebilir.
  6. Patates pişirirken pişirme suyuna 1 kaşık sirke ekleyin. Böylece hem daha lezzetli olur hem de rengi daha sarı kalır.
  7. Sosislerin çatlamadan kızarmasını istiyorsanız, önceden birkaç yerini iğnenin ucu ile deliniz.
  8. Patlıcanların daha az yağ çekmesini sağlamak için kızartmadan yarım saat önce tuzlu suda beklemeye bırakınız.
  9. Mayonez hazırlarken, tutması için hep aynı yöne doğru karıştırınız.
  10. Kurabiye yaparken hamur ısındıysa yumuşar. Bu yüzden 15-20 dakika buzdolabında bekletiniz.

 

Merve Akdoğan

İstanbul Üniversitesi Radyo TV bölümü mezunu olan Merve Akdoğan, web içerik editörüdür. Moda, Kadın, Stil, Güzellik, Seyahat/Gezi alanlarında içerikler üreten editörümüz, alanında uzman isimlerle röportajlar da yapmaktadır.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.