Yeryüzü Doktorları Projelerini Genişletiyor

2000 yılında sağlık alanında uluslararası bir sivil toplum kuruluşu olarak çalışmalarına başlayan Yeryüzü Doktorları, sayısı 15 bine yaklaşan gönüllüleri sayesinde ulaştığı ülkelerin ve uyguladığı projelerin sayısını her geçen gün artırıyor. Bugüne kadar Kenya’dan Filipinler’e, Suriye’den Nepal’e kadar 40’tan fazla ülkeye giden Yeryüzü Doktorları, yardıma muhtaç bölgeler başta olmak üzere doğal afetlerden etkilenen ülkelere de en hızlı biçimde ulaşmayı hedefliyor.
 

yeryüzü doktorları projesi

      
Farklı İhtiyaçlara Yönelik Projeler
 
Yeryüzü Doktorları, Afet Acil Durum Hizmetleri kapsamında insan ve doğal kaynaklı felaket mağdurlarına yardım ediyor. Koruyucu Sağlık Hizmetleri uygulayarak salgın hastalıkların önlenmesi ve insanların hastalıklara karşı bilinçlendirilmesi, aşılama gibi çalışmalar yürütüyor. Tedavi Edici Sağlık Hizmetleri ile gerekli cerrahi operasyonlar gerçekleştirerek de sağlık hizmetinden mahrum kalmış insanları sağlığına kavuşturmayı amaçlıyor.
 
Sağlık Üniteleri Kurulum ve İşletme Projeleri ile hastane, sağlık merkezi, laboratuvar gibi sağlık ünite ve birimlerinin sevk, kurulum, idare süreçlerini hayata geçiriyor. Sağlık Eğitimi Hizmetleri sayesinde hizmet götürülen ülkelerin sağlık çalışanı kapasitesinin artırılması amaçlanıyor. Psikososyal Destek kapsamında ise travma, afet ve kriz durumlarında yaşanan ruhsal sorunlar bilgilendirici ve destekleyici çalışmalar ile giderilmeye çalışılıyor. 
 

yeryüzü doktorları projesi

 
Son 3 Yılda 30 Ülke
 
Dünyanın dört bir yanına yayılan Yeryüzü Doktorları, son 3 yılda binlerce insanın sağlık hizmetlerinden faydalanmasını sağladı. Geride bırakılan 3 yılda 14 bin 500 gönüllü aracılığıyla 30 ülkede yapılan faaliyetler arasında; 6 bin 898 ameliyat, 366 bin 135 muayene, 3 bin 500 doğum, 9 bin 800 kişiye beslenme tedavisi, 50 bin kişinin temiz suya erişimi, 2.500.000 kişiye gıda yardımı, 27.155.038 TL ilaç, medikal malzeme ve ekipman yardımı bulunuyor.
 
 
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın