Yüz Germe Estetiği

Bu estetik operasyonu yüz ve boyun derisindeki sarkmalar ve varsa çene altındaki yağlanmaları da ortadan kaldırmayı hedeflemektedir.

Bu operasyon süreci ortalama olarak 5-6 saat sürmekle birlikte  genel anestezi uygulanarak yapılmaktadır. Favori ve şakak bölgesinin hemen arkasındaki kulak önü kıvrımına oturacak şekilde estetik cerrahlar tarafından bir kesi yapılmaktadır ve bu kesi kulak memesine kadar uzatılırken arka bölgeye kadar döner ve tekrar saçlı deriye gelinceye kadar da uzatılır.

Bu kesiden girilerek yanak ve boyun bölgesi cildi serbestleştirilir, cilt altındaki ve kas bölgesindeki sarkmış dokular toparlanır, fazlalık oluşturan yağ ve cilt dokuları ise kesilip atılır ve cilt kapatılarak ameliyat sonlandırılır. Yüz germe estetiği son derece detaylı ve önemli bir operasyondur. Yüz bölgesi ve çevresinde herhangi bir estetik operasyon izi kalmaması için ameliyat sonrasında da estetik bir düzeltme de gerçekleştirilmektedir.

Yüz Germe Operasyonunun Yararları

Estetik kaygı ve sorunlardan dolayı yapılan yüz germe estetiği operasyonları öncelikle sarkma ve kırışıklık sorunlarını ortadan kaldırmaktadır. Ciltteki sarkan fazlalık dokuların, yaşlanma etkilerinin veya kilo alıp vermenin sonucunda gelişmesinin faturasını ödemek zorunda kalmayan bireylerin yardımına koşan bu yöntem ile birlikte milyonlarca para dökülen kimyasal kozmetik ürünlerin ya da gizlemek için milyonlarca lira harcanan makyaj ürünlerine son vermek mümkün olmaktadır.

Yüz Germe Operasyonunun İyileşme Süreci

Yüz germe estetiği operasyonu sonrası genellikle komplikasyon oranı azdır. Ancak yüz bölgesinde şişme, morarma, uyuşukluk ve gerginlik hissi yaşanabilmektedir.  Gözler, burun ve ağız bölgesi açık kalacak şekilde pansuman yapılarak sargı uygulanmaktadır.

Deri altında birikimleri engellemek için ise dren şeklinde lastik borular uygulanırken en geç 2 gün içerinde bu aparatlar alınır. Dikişler ise ortalama 5 ile 7. günlerde alınmaktadır. Hastalar genelde bir hafta sonra işe dönebilir ve makyaj yapabilirler. İki ay süresince ise ağır egzersizler ve güneş ışığından korunma ve dış darbelerden kaçınma tavsiye edilmektedir. Erkeklerde ise ameliyat sonrası ciltte gerginlik daha fazla olurken bu durum daha dikkatli traş olmalarını gerektirmektedir. Ameliyattan 2 hafta sonra tıraş olmalarına genellikle izin verilmektedir.

Merve Akdoğan

İstanbul Üniversitesi Radyo TV bölümü mezunu olan Merve Akdoğan, web içerik editörüdür. Moda, Kadın, Stil, Güzellik, Seyahat/Gezi alanlarında içerikler üreten editörümüz, alanında uzman isimlerle röportajlar da yapmaktadır.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın