Hamilelik Belirtileri Nelerdir: Hamilelik Nasıl Anlaşılır?

Dünyada yaşanabilecek en güzel mutluluk belki de hiç beklemediğiniz anda bir bebeğiniz olacağını öğrenmektir. Hamile olduğumuzu anlamanın yolları ise sizden hamilelik belirtileri var onları fark etmenizden geçer…

Evli her çiftin en güzel mucizesi bir bebek sahibi olmaktır. Kimi evlenir evlenmez bir çocuğa kavuşmak ister, kimi ise kendini hazır hissettiği zaman… Hatta bazı kadınlar sorunsuz bir şekilde rahatça hamile kalabilirken, bazı kadınlar ise bir sürü tedavi sonucu bu mucizeye kavuşabilirler.

Allah’ın biz kadınlara verdiği en güzel sorumluluk anne olmak. Vücudumuzda meydana gelen bazı hamilelik belirtileri gebe olup olmadığımızı anlamamıza yardımcı olabilir. Tabii ki kesin olarak hamile olduğunu anlamak isteyenlerin gebelik testi yaptırması şarttır.

Hamilelik Belirtileri Nelerdir

Her kadının az çok bildiği hamilelik için ilk ve en önemli belirti adet gecikmesi. Hamilelik belirtileri ile regl belirtileri birbirine çok fazla benzemektedir. İkisini karıştırmamak için aşağıda bulunan belirtileri göz önüne alabilirsiniz;

  1. Hormonlarda meydana gelen değişiklikler,
  2. Adette (regl) meydana gelen gecikmeler,
  3. Memelerde aşırı hassasiyet ya da şişkinlikler,
  4. Şiddetli mide bulantısı ya da kusmalar,
  5. Lekeli ya da kanlı akıntılar,
  6. Sebepsiz baş dönmeleri ve halsizlik,
  7. Sürekli yorgun hissetmek,
  8. Aşırı uyku halinde olmak,
  9. Cilt üzerinde meydana gelen kahverengi tonunda lekeler (yüz, kasık, karın ve göğüs uçlarında),
  10. Hormonal farklılıklardan dolayı oluşan sivilce ve akneler,
  11. Baş dönmesini takip eden baş ağrıları,
  12. Karın ve kasık kısmında meydana gelen ağrı ve kasılmalar,
  13. Sürekli idrara çıkma isteği,
  14. Kokulara karşı hassasiyet,
  15. Mide ve bağırsak düzensizlikleri (kabızlık, hazımsızlık vb.)

Bu belirtilerden bir ya da birkaçını vücudunuzda fark ettiyseniz, hamilelik testi yaptırarak kesin bir sonuca varabilirsiniz. Evde yapılan kolay idrar tahlilleri de bazı zamanlarda yanılmalara yol açabilmektedir. Kesin sonuç için bir jinekoloji uzmanına gidip muayene olmak en etkili yöntemdir.

Hamilelik Nasıl Anlaşılır?

Bir kadının gebe olup olmadığı vücudun verdiği bazı uyarılarla anlaşılabilmektedir. Hamilelik belirtileri içerisinden bir ya da birkaçını taşıyan bir kadının gebe olma olasılığı vardır. Diyelim ki hamile olduğunuzu düşünüyorsunuz, bunu anlamak için gerek olan tek şey hamilelik belirtileri arasından kaç tanesinin sizde olduğunu bulmanızdır.

Hamilelik Testi Nasıl Yapılır?

Diyelim ki hamilelik belirtilerini fark ettiniz. İlk yapılacak olan şey en yakın eczaneden bir hamilelik testi alarak idrar ile kolay bir şekilde test yapmaktır. Eczanelerde birçok farklı markanın hamilelik testleri bulunmaktadır. Önerimiz en güvenilir olanı alıp kullanmanız ama tabii ki tercih size kalmış. Almış olduğunuz hamilelik testini açarak, içerisinde yazan talimatları sırasıyla uygulayın. Ufak bir noktaya değinmek isteriz ki, siz psikolojik olarak yukarıdaki belirtileri kendinizde fark etmiş olsanız da en kesin belirti olan regl en azından 1 ya da 2 gün gecikmiş olmasını beklemekte fayda vardır. Ortalama çoğu test aynı mantıklı yapılmaktadır. Testlerde bulunan idrar bölümüne idrarınızı yaptıktan sonra belirtilen süre kadar beklemelisiniz. Eğer sonuç pozitif ise test üzerinde çift çizgi, negatif ise tek çizgi çıkacaktır. Pozitif hamile olduğunuzu, negatif ise gebelik durumunun olmadığını gösterir. Test ekranında herhangi bir çizgi çıkmaması halinde başka bir test alıp yapmanız gerekir. Evde yapılan bu testten sonra daha önce de belirttiğimiz gibi bir jinekoloji uzmanından randevu alıp muayene olmalısınız. Uzman doktor tarafından yapılacak olan ultrason muayenesi ve kan testlerinden sonra hamile olup olmadığınız kesinliğe kavuşacaktır.

Merve Akdoğan

İstanbul Üniversitesi Radyo TV bölümü mezunu olan Merve Akdoğan, web içerik editörüdür. Moda, Kadın, Stil, Güzellik, Seyahat/Gezi alanlarında içerikler üreten editörümüz, alanında uzman isimlerle röportajlar da yapmaktadır.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak