Kadir Geceniz ve Kandiliniz Mübarek Olsun

Hz. Muhammed’e Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başladığı bu hayırlı gece ramazan ayının 27. gecesi olarak kabul edilir. Bu gece Müslümanlar için çok kutsal bir gündür. Çünkü bugün yapılacak tüm ibadetler bin ayda yapılacak ibadetlere eşittir diye buyrulmuştur Kur’an -ı Kerim’de.

Kadr Suresine baktığımızda da zaten açık ve net bir şekilde belirtilmiştir. ” Şüphesiz ki biz Kuranı kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin kıymetini sana haber veren oldu mu? Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. O gece de melekler ve ruh (Cebrail) Rablerinin izniyle her bir iş için kısım kısım inerler. O gece ta tan yeri ağarıncaya kadar esenliktir” diye buyrulmuştur.

Kadir gecesi öyle bir gecedir ki tüm duaların kabul olduğu yeryüzüne inen meleklerin her duaya ‘amin’ demesinin hikmetiyle dolu bir gece düşünün. Tüm tövbeler Allah katında kabul edilecek bir gece. Bu mübarek geceyi sabahın ilk ışıklarına kadar güzel bir şekilde değerlendirirsek eğer, ne mutlu bizedir. Çünkü yapılan ibadetlerimiz bin aylık ibadete eşit sayılacaktır.

Bir Hadiste şöyle geçmektedir: Hz. Muhammed’e ( S.A.V ) ümmetinin ömrünü görme bahşedilmiş. Peygamber Efendimiz (S.A.V) önceki ümmetlerin ömrüne göre kendi ümmetinin ömrünü kısa olduğunu farkettiği için, amellerinde onların uzun ömürlerinde işlediklerine yetişemezler diye kısa bulmuş ve Rabbimiz de bizler yani Hz. Muhammed’in ümmetine bin aydan hayırlı kadir gecesini hediye etmiştir.

Bu nedenledir ki bize düşen kadir gecesinin hakkını vererek ibadet etmektir. Allah hepimizin yaptığı ibadeti kabul etsin hepimize hayırlı geceler olsun Kadir geceniz mübarek olsun.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak