Keten Pantolonun Altına Nasıl Ayakkabı Giyilir?

Keten pantolon günlük kombinler arasında sıkça tercih edilen parçalardandır. Şık ve rahatlık arayan kadınların kullandığı keten pantolonlar her kesim tarafından benimsenmiş ve kabul görmüştür. Bahar ve yaz aylarında tercih edilebilen keten pantolonlar doğru kombinlendiği takdirde istenilen görüntü ulaşılabilir. Keten pantolonların hangi ayakkabılarla giyileceğini öğrenmek isterseniz yazımızı okumaya devam edin.

keten pantolon altına ayakkabı seçimi
keten pantolon altına ayakkabı seçimi

Keten Kumaşı Nedir?

Keten kumaşı doğal bir elyaf olması nedeniyle birçok alanda kullanıldığı gibi son zamanlarda erkek ve kadın giyim sektöründe de sıklıkla tercih edilmeye başlanmıştır. Keten kumaşı serin tutması özelliğinden dolayı yaz ve bahar aylarında tercih edilen bir kumaştır. Diğer kumaşlara oranla daha dayanaklı olan keten kumaşı, esnemeyip kendini bırakmaması ve toz çekmemesi nedeniyle döşemelerde de sıkça kullanılır.

Keten kumaşının en bilinen olumsuz özelliği çabuk kırışmasından kaynaklanan ütü sorunudur. Ayrıca keten kumaşı yapısı itibariyle narin bir kumaştır. Keten kumaşının olumsuz bir diğer özelliği de sadece soğuk veya ılık suda yıkanması ve sıkma yapılmadan makineden çıkarılmasıdır.

Keten pantolonun modeli ve rengine göre ayakkabı tercih edilebilir. Keten pantolonlar her ayakkabı modeline uygun olmayabilir dolayısıyla kombinlerde dikkat edilmelidir. Doğru bir tercih ile şık bir tarz yakalanabilir.

keten pantolon altına nasıl ayakkabı giyilir
keten pantolon altına nasıl ayakkabı giyilir

Düz Kesim Keten Pantolon Altına Ayakkabı

Düz kesim keten pantolonlar sade bir tasarıma sahiptir. Bu sadeliği koruması, renk uyumunun sağlanması ve karmaşık bir görüntü oluşturulmaması önemlidir. Keten pantolonlar stiletto ile kadınsı bir görünüm elde edilebilirken, sneakers gibi spor ayakkabı ile de kombinlenerek spor bir görünüm elde edilecektir.

İspanyol Paça Keten Pantolon Altına Ayakkabı Seçimi

İspanyol paça keten pantolonlar stiletto, platform topuklu ayakkabı ve dolgu topuk ayakkabı ile kombinlenebilir. Topuklu ayakkabı ve İspanyol paça keten pantolonlar oldukça şık bir görüntü vermektedir. Ancak sandalet, babet ve loafer gibi düz tabanlı ayakkabılar da rahatlık açısından tercih edilebilir.

Yüksek Bel Keten Pantolonlar Altına Ayakkabı Kombini

Yüksek bel pantolonlar son dönemlerde çokça tercih edilen pantolonlardır. Bahar ve yaz aylarında ise yüksek bel keten pantolonlar rahatlık açısından kullanılır. Yüksek bel keten pantolonların paçalarına göre ayakkabı tercihi edilmelidir. Dar paçalı yüksek bel keten pantolonlar için espadril, babet ve stiletto ile kombinlenebilir. İspanyol paça yüksek bel keten pantolonlar ise dolgu topuklu ayakkabılar ile kombinlenebilir. Ancak paça boyuna dikkat edilmesi gerekir.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın