Kitap Severler İçin 10 Kitap Önerisi

Kitap okuma vakti…

Kitap okuma alışkanlığımız  yoğun iş tempomuzda ve dijital dünyanın bize sunduğu nimetler arasında yok olmuş ya da azalmış olabilir. Bu dönem bu alışkanlığı tekrar edinmenin en güzel zamanı. “Ne okusam, nerden başlasam?” diyenler için kitap önerileri derledik… Keyifli okumalar…

1) BİN DOKUZ YÜZ SEKSEN DÖRT (1984)

1984
1984
  • Bin dokuz yüz seksen dört; İnsanların nasıl her şeyden korkan bir hale getirildiklerini anlatıyor.

2) ALGERNON’A ÇİÇEKLER (KOBAY) – DANİEL KEYS

ALGERNONA ÇİÇEKLER KOBAY DANİEL KEYES
ALGERNONA ÇİÇEKLER KOBAY DANİEL KEYES
  • Çok düşük bir IQ ile doğan Charlie, bilimadamları için kusursuz bir denektir. Zeka testi, bir kobay faresi üstünde denenmiş ardından büyük bir başarı elde edilmiştir. Ancak sonradan farede bir zeka gerilemesi olmuştur.

3) SEÇİLMİŞ KİŞİ

SEÇİLMİŞ KİŞİ
SEÇİLMİŞ KİŞİ
  • Kitabın çoğu Jonas’ın eskiden yaşamakta olduğu toplulukta geçer. Bu toplulukta eğitim çok gelişmiştir ve herkes kendi özellikleri ve yetenekleri doğrultusunda iş sahibi olurlar.

4) ZAMANIN KISA TARİHİ – STEPHEN HAWKİNG

ZAMANIN KISA TARİHİ STEPHEN HAWKİNG
ZAMANIN KISA TARİHİ STEPHEN HAWKİNG
  • Hawking, kavramların daha kolay anlaşılabilmesi için metinleri resim, grafik gibi görsellerle zenginleştirerek herkesin anlayabileceği bir dille yazılmıştır. Bu kitap okuyucunun bilime ilgisini arttırır ve asla karmaşık bir anlatımı yoktur.

5) DAMIZLIK KIZIN ÖYKÜSÜ

  • Feminizmin de başta gelen eserlerinden olan Damızlık Kızın Öyküsü romanında kadın haklarının bugünkü halinin tersine döndüğünde çıkacak sonucu incelemiştir.

6) BÜLBÜLÜ ÖLDÜRMEK – HARPER LEE

BÜLBÜLÜ ÖLDÜRMEK HARPER LEE
BÜLBÜLÜ ÖLDÜRMEK HARPER LEE
  • ABD’de asılsız bir iddiayla yargılanan bir siyahiyi savunmakla görevlendirilen, bu yüzden kasabanın geri kalanıyla ters düşen Atticus Finch’in etrafında şekillenir. Toplum tarafından dışlanmanın öyküsüdür kısacası.

7) YÜZYILLIK YALNIZLIK – GABRİEL GARCİA MARQUEZ

YÜZYILLIK YALNIZLIK GABRİEL GARCİA MARQUEZ
YÜZYILLIK YALNIZLIK GABRİEL GARCİA MARQUEZ
  • Nobel ödüllü Marquez’in dili, büyülü gerçekçiliği, fantastik atmosferi sizi çok şaşırtacak. Ayrıca kitap tam 16 yıllık emeğin ürünüdür.

8) KARAMAZOV KARDEŞLER – DOSTOYEVSKİ

KARAMAZOV KARDEŞLER DOSTOYEVSKİ
KARAMAZOV KARDEŞLER DOSTOYEVSKİ
  • Karamazov kardeşler insanı anlatıyor. Ama her türden, gerçek, canlı kanlı insanı.

9) SAHİLDE KAFKA – HARUKİ MURAKAMİ

SAHİLDE KAFKA HARUKİ MURAKAMİ
SAHİLDE KAFKA HARUKİ MURAKAMİ
  • Kafka Tamura evden kaçar. Uzun zamandır planladığı bu kaçışın nedeni babasının yıllar önce dile getirdiği uğursuz kehanettir. Kafka ilk kez aşkı ve tutkuyu yaşarken gizemli bir cinayetle kehanetin ve kaderinin düğümleri çözülmeye başlar.

10) UÇURTMA AVCISI – KHALED HOSSEİNİ

UÇURTMA AVCISI KHALED HOSSEİNİ
UÇURTMA AVCISI KHALED HOSSEİNİ
  • Emir ve Hasan, Kabil’de monarşinin son yıllarında birlikte büyüyen iki çocuk.. Aynı evde büyüyüp, aynı sütanneyi paylaşmalarına rağmen Emir’le Hasan’ın dünyaları arasında uçurumlar vardır. Çocukların birbirleriyle kesişen yaşamları ve kaderleri, çevrelerindeki dünyanın trajedisini yansıtır. Sovyetler işgali sırasında Emir ve babası ülkeyi terk edip California’ya giderler. Emir böylece geçmişinden kaçtığını düşünür. Her şeye rağmen arkasında bıraktığı Hasan’ın hatırasından kopamaz.
İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak