Kıvırcık Saç Kesimi Nasıl Olmalı: Kıvırcık Saç Nasıl Düzleşir?

Kıvırcık Saç Hakkında

Kıvırcık Saç Nasıl Yıkanmalı?

Kıvırcık saçı yıkamanın tam bir işkence olduğunu o saça sahip olmayanlar bilemez. Çünkü hem saçı temizlemelisiniz hem de saçın nemini muhafaza etmelisiniz. Uygulayacağınız çok basit metotlar ile artık bu çile sona eriyor.

kıvırcık saç kimlere yakışır
kıvırcık saç kimlere yakışır

Saçlarınızın iç içe girmesini istemiyorsanız, öncelikle kıvırcık saçlarınızı hergün yıkamalısınız. Bu şekilde saçlarınız çok sağlıklı bir görünüm kazanacaktır. Saç kremini her şampuandan sonra muhakkak kullanın, bu şekilde saçınızdaki nem oranını da artırmış olacaksınız. Düz ve dalgalı saçlara sahip olan kadınlara nazaran sizin kimyasal saç kremlerinden uzaklaşıp saçınızı yıpratmayan, onu besleyen, nem oranını fazladan artıran organik saç kremlerine yönelmeniz gerekmektedir. Kıvırcık saçlı kadınların yaptıkları en büyük hatalardan biri de yıkama sırasında sıcak su kullanmalarıdır, her zaman tercihiniz ılık su hatta dayanabiliyorsanız soğuk su olsun ki saçlarınız elektriklenmesin, kabarmasın ve saçınızda meydana gelen kopmalar minimuma insin. Ve unutmayın ki soğuk suyun verdiği parlaklığı herhangi bir kimyasal veremez.

Duştan çıktıktan sonra kalın dişli tarak ile saçınızı taramanız, saçınızı açarken onunla savaşmanızı önler. Duş sonrası saçınızı fön makinası ile kurutmayın, duş sonrası saçınızdaki fazla suyu havlu ile almanız yeterli olacaktır. Havlu ile kurularken saçınızı kesinlikle ovalamamalısınız, aksi halde saçlarınızda kopmalar ve buklelerinde kayıplar yaşarsanız. Tüm bu işlemlerin sonunda başı aşağıda tutarak sallamanız buklelerinize hacim vereceğinden çok daha güzel bir görünüme bürünmüş olacaksınız.

Uzun Kıvırcık Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Kıvırcık saçı olanlar bilir, sabahları o saçlar öyle bir kabarır ki aynaya bakmaya korkar hale gelinir. Bakımları da bir o kadar zor gibi durur kıvırcık saçların, özellikle o saçlar uzunsa. Fakat doğru noktalara doğru teşhisler ile doğru tedavi uygularsanız tüm sorunlarınızdan kolayca sıyrılmış olursunuz.

Saçlarınızı her gün yıkayın fakat her gün şampuan kullanmayın, saçınızdaki az miktarda ki nemi de bu sayede yok etmeyin, haftada 1 kez şampuanlamanız yeterli olacaktır. Bunun yanında nem oranını artırmak için hergün düzenli olarak organik saç kreminizi uygulayın, bazı saç kremleri durulamaya ihtiyaç duymaz, zaman darlığı yaşadığınız durumlarda harika bir çözümdür. Saç maskelerinizi diğer makaleler de bahsettiğimiz gibi 10 günde 1 yapmanız yeterli olacaktır. Saçlarınız hem uzun hem kıvırcık bu demek oluyor ki sizin saçınıza ömrü hayatınız boyunca hiçbir şekilde fırça değmeyecek.

Saç kremli saçınızı kalın ağızlı tarak ile saçınızı kırmamaya özen göstererek yavaşça tarayın, taramaya kesinlikle saç diplerinden başlamayın, uçlardan aça aça yukarı doğru çıkın, saçınızı daha fazla karıştırabilecek potansiyele sahip tokalardan uzak durun. Saç diplerinizde ki kan akışını hızlandırarak, saçlarınızın güçlenmesini ve daha hızlı uzamasını istiyorsanız günde en az 5 dk kadar saç diplerinize masaj yapın.

Kabaran Kıvırcık Saçlara Basit Çözümler

Kıvırcık saçlara sahip olanlar bilir ki o saç bir kere nemliliğini kaybeder kuruluk kazanırsa tekrar sağlığına kavuşturmak oldukça güçtür. Sağlıksız, nemden yoksun bir kıvırcık saç mat ve solgun gözükecektir ki bu da saçınız için hiç hoş bir görüntü sayılmaz, üstüne bir de kabarması tam bir felaket olabilir.

Size bu kabarmayı baştan önleyici birkaç tavsiyemiz olacak;

Saçlarınızı düzenli olarak 5 haftada 1 uçlarından kestirin, bunu yapmak saçınızın daha sağlıklı uzayabilmesi için harika bir metottur. Saç kreminiz kimyasallıktan uzak organik olmalı şampuanınız ise nemlendirici özellikli olup saçınızın nem oranını koruyabilmeli. Önce şampuanı sürün ardından saçınızı iyice durulayın daha sonra kremi uygulayın. Saç kreminden sonra saçınızı soğuk su ile iyice durulayın. Ardından duş sonrası saç kreminizi az miktarda olmak şartıyla saçınıza uygulayın ve tüm saçınıza tarak kullanmadan ellerinizle yedirin. Varsa elektriklenmeyi önleyici serumlar kullanmanızda tavsiye ederiz.

Mümkünse fön makinası fazla kullanmayın, saçın parlak ve sağlıklı görünmesini sağladığı gibi saçınızı yakma riski de taşımaktadır.

Kıvırcık Saç Nasıl Toplanmalı?

Özel bir geceye, davete veya şık bir akşam yemeğine hazırlanıyorsanız, kıvır kıvır saçlarınız en az orta uzunlukta ise atkuyruğunun kolaylığı ve bol çeşitliliği size çok sayıda alternatif sunacaktır. Atkuyruğu, kıvırcık saçlar için harika bir alternatiftir, aşağı düşen bukleler ile birlikte muhteşem görüneceksiniz.

Saçlarınızı toplamadan önce kalın dişli bir tarakla saçlarınızı tarayın. Saçtaki kabarıklığı önlemek için jöleyi saçınıza iyice yedirin ve taramaya devam edin. Sol elinizle saçınızı tutun ve sprey sıkın (saçın nemliliğini kaybedememesi için su bazlı olmasına özen gösteriniz), atkuyruğunu saçınızın hangi bölgesine yapacaksanız saçlarınızı o bölgede sıkıca tutun ve önceden sağ elinize takmış olduğunuz tokayı takın.

Kıvırcık Saçı Yüksekten Toplama

Dünyaca ünlü kıvırcık saçlara sahip kadınların, davetlerde en çok tercih ettiği model yüksekten toplanmış atkuyruğudur. Yapımı oldukça basit görünümü ise bir o kadar eşsizdir.

Saçlarınıza uygun olarak seçtiğiniz şampuanla saçlarınızı yıkayın ve ılık su ile durulayın ardından havluyla ovalamadan ıslaklığını alın ardından duş sonrası saç kremini saçınıza yedirin. Bunu yaparken dikkatli olun saçlarınızı bölümlere ayırarak uygularsanız bu işlemi tüm saçlarınıza yedirmiş olursunuz. Saçınızın tepe tarafları düz durması için fırça ile arkaya doğru tarayın, ardından toka ile saçınızı dilediğiniz yükseklikte toplayın. Saçınıza hem parlaklık verecek hem de elektriklenmeyi önleyen serum uygulayın. En sonunda ise zamanınız dar ise saç kurutma makinası ile zaman probleminiz yoksa da kendiliğinden kurumaya bırakın.

Kıvırcık Saçlara Bukle Nasıl Verilir?

Kıvır Kıvır saçlarınızı düzleştirmekten vazgeçseniz de hali hazırda ki buklelerinizi belirginleştirseniz. Bir ortama girdiğinizde tüm gözlerin üstünüzde olmasını istiyorsanız farklı olun. Ama saçlardaki elektriklenme ne olacak der gibisiniz, emin olun saçlarınıza güzel bir şekil verirseniz o sorunu da çözmüş olacaksınız.

Saç yapınıza uygun olarak tasarlanmış şampuanları kullanmanız kabarmayı ve elektriklenmeyi de en aza indirecektir. Tabi sadece şampuanın içindeki nemlendirici miktarı ile saçınızda nemi hapsedemezsiniz, bu yüzden bol miktarda saç kremi kullanın ve saçınızda 3 dk kadar bekletin. Kurumuş olan buklelere şekil vermek oldukça güç olacağından saç kremi sizin için oldukça büyük bir yardımcınız olacaktır. Bu işlemden sonra saçlarınızı ovalamadan ıslaklığını havlu ile alın, ovalarsanız saçlarınız ciddi şekilde elektriklenecek ve kabaracaktır.

Saçtaki kırılmaları minimuma indirmek için kalın dişli tarakla saç ucundan başlayarak diplere doğru tarayın. Bu işlemi saçlarınız tam kurumamış, nemliyken yapın. Abartmamak kaydıyla, saçlarınız ıslakken sprey gibi şekillendiricileri kullanarak saçınızı hafif sertleştirin ardından parmaklarınızla buklelerinizi hafifçe ezin ve buklelerinizi belirginleştirin. Fön makinanıza difüzörünü taktıktan ve en düşük ayarını ayarladıktan sonra saçınızın nemini kaybettirmeden buklelerinizi belirginleştirin.

Evde Kıvırcık Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Düz saçlı kadınlar kıvırcık saçlı kadınların buklelerini kıskanırken, kıvırcık saçlı kadınlar da düz saçlı kadınların fazla vakit harcamadan evden çıkmasını kıskanır. Çünkü kıvırcık saçın bakımı zordur.

Bu tarz saçların en büyük problemi saçlardaki aşırı nem kaybından oluşan saça şekil verme ve matlıktır. Tek seferde fazla vakit harcamaktansa genel olarak düzenli bir bakımı yaşam biçimi haline getirmeniz saçınız için çok daha faydalı olacaktır. Saçta kuruluğu önlemek sizin ilk şartınız olmalı bu yüzden saçınızı hafta 2 kez, kıvırcık saçlar için özel olarak üretilmiş şampuanla yıkayın ve ardından kimyasal olmayan, organik saç kremleriyle saçınızı besleyin. İster kıvırcık saçlar için özel üretilmiş olan eczanelerde satılan derin bakım kremlerini uygulayın isterseniz de alternatif bir yol olan kendiniz bir bakım yapın.

Ilık zeytinyağını geniş dişli tarakla saçınıza yedirin, 20 dakika kadar bekledikten sonra saçınızı yıkayın, diğer bir yol ise mayonezi saçınıza yedirin ve bir saat kadar bekleyin.

Duş sırasında uyguladığınız bakım kremlerinin dışında durulanmaya gerek görmeyen kremler de kullanmalısınız. Bu kremleri kalın dişli tarakla yapın saçınıza fırça sürmeyin! Yoksa bütün o bukleleriniz bozulur. Yaz ayları yaklaşırken belki de en çok sizin dikkat etmeniz gerekecek sıcaklara. Çünkü sıcaklık saçınızdaki tüm nemi yok edecektir. Bu yüzden aşırı güneşlerde şapka kullanın ve yaz aylarında saç kurutma makinası kullanmayın.

Kıvırcık Saçlara Hacim Nasıl Verilir?

Kıvırcık saçlara sağlıklı bir hacim vermek oldukça zaman gerektiren bir iştir, diğer saçlara göre fazladan mesai ister. Çok vaktinizi almadan da saç köpüğü ve sprey kullanarak da elektriklenmemiş saçlar elde etmek artık sizin elinizde.

Saçınızı kendi şampuan ve organik kreminizle yıkayın, ardından havluyla fazla ovalamadan, hırpalamadan ıslaklığını alın. Saçlarınız aşağıya doru gelecek şekilde başınızı eğin ve saçınızı ikiye ayırın. Ardından saçınıza köpük uygulayın. Uyguladığınız köpüğü elinize aldığınız saça ovalayarak iyice yedirin. Kurutma makinası ile düşük modda saçınızı kuruturken diğer elinizle de saçınıza hacim verin. Saçlarınız kuruduktan sonra spreyi tüm saçınıza uygulayın ve ne kadar hacim vermek istiyorsanız o kadar saçlarınıza kurutma makinasıyla o kadar kabartın.

Kıvırcık Saçlar İçin Maske Tarifleri

Baş edemediğiniz ve sürekli toplamak zorunda kaldığınız kıvırcık saçlarınıza el koyuyoruz!

aysha.com.tr bu maske tarifleriyle, bundan böyle bukleleriniz daha canlı ve uslu duracak!

Hindistan Cevizi Maskesi

• Hindistan cevizi sütü ile yarım bardak taze sıkılmış limon suyunu karıştırın.
• Yoğunlaşıp krem kıvamına gelinceye kadar buzdolabında soğumaya bırakın.
• Maskeyi saçlarınıza uygulayın ve bir saat kadar bekletin.
• Bu maskeyi haftada 3 kez tekrarlamanız yeterli olacaktır.

Bal Maskesi
• 4 yemek kaşığı süt tozuna bir miktar su katarak macun kıvamına getirin.
• Üzerine bir tatlı kaşığı ekleyip, karıştırın.
• Karışımı saçlarınıza sürün ve 20 dakika bekletin.
• Ardından saçınızı yıkayın.
• Bu maskeyi saçınıza İstediğiniz sıklıkta uygulayabilirsiniz.
Karamel maskesi
• Bir bardak bal, • Yarım bardak zeytinyağı, • Yarım bardak limon suyu ve • Yarım bardak karameli bir kabın içinde iyice karıştırın. • Karışımı saçlarınıza sürüp, 1 saat bekletin ve saçınızı yıkayın.

Kıvırcık Saç Modelleri

Kıvırcık saç modelleri bu sezon şekil değiştiriyor. Hem kısa hem uzun modellerde görebileceğimiz kıvırcık saç modelleri ile daha hacimli daha kabarık saç modası ile karşımıza çıkıyor.

Ne kadar kıvırcık saç modellerinden yapmaya çalışsanız da doğal kıvırcık saçlara sahip olanlar kadar güzel durmayabiliyor. Özellikle kısa kıvırcık saç modelleri en çok ilgi gören saç şekillerinden. Kısa kıvırcık saç modelleri ile her zaman şık ve çarpıcı bir tarza sahip olabilirsiniz. Stil sahibi ve dikkat çekmeyi seven bayanların ilk tercihi kısa kıvırcık saç modelleridir. Eski kıvırcık saç modelleri yerine, kendini yenileyen saç modelleri ile sezonun trendine uyabilirsiniz. Ünlüler sayesinde de kıvırcık saç modellerinden ilham alabilirsiniz.

Özellikle Rihanna’nın kullandığı kısa saç modellerini birçok bayan örnek alıyor. Kıvırcık saç modelleri, gölgeli sarı ve kumral renkli saçlarda daha havalı duruyor.

Eğer doğal bir şekilde saçınızı kıvırcık yapmak istiyorsanız, perma işlemi ile kıvırcık saçlara sahip olabilirsiniz. Çünkü evinizde yapmaya çalıştığınız kıvırcık saç modelleri kuaförde yaptıracağınız olan saç şeklinden daha sönük kalabilir.

Renkli Saç Modelleri

Rengarenk saçlarla neşeli bir imaj çizmeye ve sınırları zorlamaya ne dersiniz?

Sokak modası trendleri yalın bir imaj çizse de renkli saçlar yavaş yavaş yayılmaya başlıyor. Ombre modası ile iki rengin gündeme geldiği geçtiğimiz sezon, yeni sezona çoklu ve rengarenk bir etkiyle yansıyor. Gölgeli saçlar, ombreler ve sombreler artık daha pastel ve hiç olmadığı kadar renkli. Renkli saç modelleri ile en sevdiğiniz pastel tonlarını saçlarınıza yansıtabilirsiniz. Sokak stillerinde öne çıkan farklı tonlar, ikili uygulamalar iddialı bir tarzla gözler önüne seriliyor!

Renkli Kıvırcık Saç Uçları

Muhteşem renklerle ışıltının verildiği saç modelleri, özellikle yaz sezonunda çoğu kişinin tercihleri arasına giriyor. Pembeden mora, mordan yeşile ve yeşilden maviye kadar pek çok seçenek bulunuyor. Saçları komple maviye boyatabildiğiniz gibi daha cazip bir şekilde sadece saç uçlarına da uygulatabilirsiniz.

Renkli saç modelleri yaz gelmeden, yaz mevsimine damgasını vuracağa benziyor. Koyu saçlarda mavinin ve yeşil tonlarının daha çok uygulandığı, sarı ve açık saç renklerinde ise hemen hemen tüm renklerin tercih edildiği ise bir gerçek!

Uyumsuz renk kombinasyonunun da oldukça tercih edildiği ve adeta ahenkli bir zıtlığın meydana geldiği saçlar imaj değiştirmek isteyenler için birebir.

Kıvırcık Saçlar İçin Bakım Önerileri

Ah bu kıvır kıvır saçlar 😀 İlkokul zamanlarımda en büyük kabusumdu, hep düz saçlılara imrenirdim. Zaten kıvırcık saçlıların sanırım en büyük hayali!

Saçlarımda tıpkı benim kadar inatçı. Ben ne kadar düzleştirmek için saatlerimi harcasam da kendisi de sürekli kabarma derdindeydi. 🙁 Tabi düzleştirdikçe de kırılmaya, dökülmeye başladı. Bunun için aslında en iyi çözüm kısa ve katlı kestirmek. Ama yüz şeklini göz önüne alarak yapılması gerekir. Sonuçta ne kadar rahat olacaksa o kadarda yakışmalı diye düşünüyorum.

Kıvırcık saçlara özel çeşit çeşit şampuan ve saç kremleri kullandım. Doğrusunu söylemek gerekirse pek bir işe yaramadı. Bende en iyisi saçlarımı kazık gibi sert kullanmaktansa yumuşacık olsun dedim ve saçlarımı bebek şampuanıyla yıkamaya başladım. Sonucu söylememe gerek var mı ? Hahah yumuşacık inanılmaz güzel kokan saçlar. Kıvırcıkta yumuşaklık istiyorsanız bebek şampuanı en birinci tercih olmalı!

Kıvırcık Saçlar İçin Saç Kremi

Saç kremini rahat 2 haftada bitiren biriydim. Ama saçlara olan zararını okuduktan sonra saç kremiyle arama biraz mesafe koydum. Saç kremini saçlarımın en karışık olduğu anda elimle uyguluyorum ve çok çok az miktarda sadece uçlara! Saç kremsiz yapamam diyorsanız eğer duştan sonra yapmanızı öneririm. Duştan sonra sürüp 2-3 dakika kremi saçınızda bekletip sonra havluyla durulayabilirsiniz. Saç kremini diplere sürmek saç köklerini yumuşatıp dökülmesine neden oluyor. Bu konuda dikkatli olmalı.

Kıvırcık Saç Nasıl Taranır?

Kıvırcık saçı kesinlikle fırçalamayın. Eğer taraksız yapamam diyorsanız açık uçlu geniş taraklara az miktarda kremleyerek taramalısınız. Çok sert tararsanız saçlarınız kırılabilir, bunu da unutmayın. Ama ben tabi ki kıvrımları parmaklarla ayırmaktan yanayım.

Kıvırcık Saç Nasıl Kurutulur?

Kıvırcık saçı kurutmadan önce saçınıza ister besleyici yağ isterseniz de saç köpüğünüzü sürebilirsiniz. Ben genelde Loreal Paris Elseve‘in yağını kullanıyorum. Ben bu ürüne bayılıyorum! Kokusu ve saçı oldukça yumuşatmasıyla yanında kırıkları onarması da cabası.

Saçı kuruturken öne doğru atarak düşük ısıda kurutulmalı bu oldukça dolgun görünmesine yardımcı oluyor. Kurutma aşamasında tüm saçınızın bi anda kurumasını beklemeyin, sabırla güzelce kurutun. Ardından saçlarınızı geriye atıp spreylemeye başlayabilirsiniz. Ben sprey olarak Loreal Paris Elseve‘i kullanıyorum.

Bir diğer saç kurutma yöntemi ise vigo ile kurutmak. Kurutma makinesinin ucuna takılan bu aletin içine saçlarınızı aşağı doğru eğerek düşük ısıda kurutmalısınız.

Kıvırcık Saçlar Nasıl Şekillendirilir?

Sanırım en zor olanı bu 😀 Bazı kıvırcıkları ne kadar şekillendirirsek şekillendirelim bir müddet sonra bozulmaya mahkum oluyor. 🙁 Kıvırcık saçı toplu olarak kullanırken kenarlardan çıkan minik kıvırlar biraz sinir bozucu görünür. Bunu köpüklerle engelleyebilirsiniz mesela ben Fonex‘in köpüğünü kullanıyorum bu durumlarda, minik saçlardan eser kalmıyor. 🙂 Tabi ki bunu yaparken aşırıya kaçmamaya dikkat etmek gerekir. Bütün gün köpükle gezdikten sonra mutlaka yatmadan yıkamalısınız. Çünkü köpükler üzerinde ne kadar besleyici, dökülme karşıtı yazsa da saça zarar veriyor.

Saçlarınızı ıslakken şekillendirmeye özen gösterin. Duştan sonra üşengeçlik yapmayın! 🙂 Yoksa bir müddet sonra aynaya bakınca bir aslan yelesiyle karşılaşmanız mümkün olabilir 🙂 Yatmadan önce saçlarınızı örüp uyumanızı öneririm ya da topuz yapıp uyumalısınız. Saçınız açık uyurken farkında olmadan saçlarınızı kırıyor olabilirsiniz 🙂

Ayrıca kullandığım ürünler;
Saçlarımı düzleştirmek istediğimde, genelde düzleştirme bittikten sonra oluşan o kokuyu yok etmek için kokusuna önem verdiğim ürünleri kullanıyorum. Dove‘un bu ürünü çok beğendim ben mutlaka öneririm.

Saçlarımı hemen yapmam gerektiğinde hemen briyantin sürüp çıkıyorum. Kabarmasını engelliyor ancak çok çabuk yağlandırdığını söyleyebilirim. Islak görünüm vermek istediğimde genelde ıslak jöleleri tercih ediyorum. Tek eksisi saçı çok sert yaptığı için pek sevemiyorum bu jöleleri 🙂 Not: Kıvırcık saçların neme ihtiyacı vardır bu yüzden mümkün oldukça nem maskeleri yapmaya özen gösterin. Kıvırcık saçlar nemsiz kalınca elektriklenir bunu da unutmamalıyız biz kıvırcıklar 🙂

Umarım tüm kıvırcıklara faydalı bir yazı olabilmiştir. Bir sonraki yazılarımda saçlarıma uyguladığım nem maskelerini, saç uzatan maskeleri ve dökülme karşıtı maskeleri sizlerle paylaşacağım. 🙂

Sizin de eğer saçlarınıza uyguladığınız çok memnun kaldığınız yöntemler ya da ürünler varsa yorum yapmaktan çekinmeyin.

Kıvırcık Saçlara Yaz Bakımı

Kıvırcık saçlar, düz saçlara göre daha fazla neme ihtiyaç duyarlar. Dolayısıyla fazla nemini kaybetmiş saçlar kabarır, kabarır ve kabarır. Her gün saçlarınızı yıkamayın. Saçlarınızı iyi bir hale sokmak için günlük yıkamanın ne kadar faydalı olacağını düşünebilirsiniz. Evet, düz saçlar için günlük yıkama yapmak oldukça faydalı, yağlardan kurtarır. Fakat Kıvırcık saçları günlük olarak yıkamak tam anlamıyla bir rezalete dönüşebilir.

Yaz aylarında, saçları güneşten korumak için yapılması gerekenleri bilmek çok önemlidir. Çünkü güneşten gelen yakıcı etki, saçın neminin azalmasına neden olmaktadır. Nemin saçta azalması demek ise, saçın kuruması anlamına gelmektedir buda oldukça kabarık ve bakımsız bir saç demek.

Doğru saç kremi ve şampuan kullanmaya özen gösterilmelidir. Kullanılan şampuan ve saç kremi sizin için çok önemli bir etken gibi görünmüyor olabilir. Fakat şampuan ve saç kremi saçınızın en belirleyici etkenidir. Her saçın kendi özellikleri vardır bu nedenle her saç için farklı bir şampuan ve saç kremi kullanılmalıdır. Özellikle yaz tatilinde saçlar klor ve tuzlu suya maruz kalır. Bu, saç için uzun dönemde zararlı olmaya başlar. Buna uygun şampuan ve krem kullanımı bu zararın önüne geçecektir.

Saç Kreminden bolca ve saçların ucundan köküne kadar sürmek saçınızın daha da çok yağlanmasına neden olur. Saç kremini çok uygulamak veya her tarafına uygulamak fayda sağlamaz, yeterli derecede uygulamak fayda sağlar. Saç kremini geniş bir tarak ile sanki fırçalar gibi uygulayın. Böylelikle köklere zarar vermeden kullanmış olursunuz. Ayrıca kremi durulamadan önce 3 dakika kadar bekleyiniz.

Taramaya gelirsek her yıkamadan sonra saçınızı tarayın. Kıvırcık saçlı bir kız olarak, Cadılar Bayramına kostüm olmamak için, genelde saçınızı duşta saç kremi ile tarayın. 😀 Çünkü kıvırcık bir saçı taramanın ne kadar kötü olacağını biliyorum. Normal taraklar genelde kırılmaya sebep oluyor. Bu nedenle, geniş dişli bir tarak kullanın ya da parmaklarınız ile de tarayabilirsiniz. Ayrıca saçlar kuruyken taramak ciddi derecede kırıklara yol açabilir.

Kurutma için yazın zaten yüksek derecelerde fönlerle kurutmak doğru olmaz. En iyisi saçınızı örerek kendi kendine kurumasını beklemeniz daha iyi sonuçlar verebilir. Ama açık olarak durmasını istiyorsanız eğer, saçlarınızı bir miktar Argan yağı ile besleyebilir, kabarmasını engelleyebilirsiniz. 🙂

Kıvırcık Saçların Hilesi: Saçlarınız ıslakken elinize bir miktar saç kremi ya da saç bakım ürünlerinizden dökerek saçlarınızın dalgalarını parmağınıza sararak daha belirgin hale getirebilirsiniz! İster ince bir tutam isterseniz kalın, size kalmış. (Saatlerce kuaförlerde yapılan maşaların aslında sadece parmaklarınızda gizli olduğunu unutmayın, kıvırcıklara iyi davranın 🙂

NOT: Saçlarınızı sıcak suyla yıkamak onlara zarar verir. Mümkün oldukça ılık suyla yıkanın.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın