Klips Tokalar Yeniden Moda!

90’lı yılların trend saç aksesuarları klipsli tokalardı. Herhangi bir aksesuar ürünü satan butik mağazaya girdiğinizde klips tokalar en ulaşılabilir raflarda yer alırdı.

Hatta o dönemlerde bakkal kavramının da çok ön planda olduğunu düşünürsek bakkallarda bile klips tokaların satışı yapılıyordu. Moda sık şekilde kendini tekrar edince klips tokalar da bu döngüye katıldı. 2019’un ilk iki ayında gerçekleşen moda haftalarında saç aksesuarları arasında klips tokalar öne çıktı.

New York Ve Paris’te Görüldü!

Bildiğiniz üzere bir önceki ay New York, Londra, Paris, Milano gibi moda haftaları düzenlenmişti. Hatta Paris’teki moda haftası hala tüm cazibesiyle devam ediyor. Bu moda haftalarından New York ve Paris’te gerçekleşen moda haftasında klips tokalar çok fazla ön plana çıktı. Oldukça çeşitlendirilmiş halde karşımıza çıkan tokalar bu yıl ünlülerin vazgeçemeyeceği saç aksesuarlarından olabilir.

Çeşitlilikten bahsedecek olursak üzeri taşlı oldukça fazla model görüldü. Paravan tokalara benzeyen fakat üzeri taşla kaplı olan tasarımlar fazlasıyla göz aldı. Bazı tasarımlarda ise inci de kullanıldı. Öyle şık tasarımlar sergilendi ki klipsli tokaların yeniden trend olmaması için hiçbir sebep yok.

Önemli iki moda merkezinde farklı markalar tarafından ön plana çıkarılması, klips tokaların bu yıl veya bir sonraki yıllarda mutlaka trend aksesuarlardan olacağının sinyalini bizlere verdi. Oysa son yıllarda toka kavramı neredeyse bitme noktasına gelmişti. Genellikle gizli olarak kullanılan tokalar veya serbest saçlar revaçta. Fakat yeni tasarımlar modayı biraz değiştirecek gibi.

Merve Akdoğan

İstanbul Üniversitesi Radyo TV bölümü mezunu olan Merve Akdoğan, web içerik editörüdür. Moda, Kadın, Stil, Güzellik, Seyahat/Gezi alanlarında içerikler üreten editörümüz, alanında uzman isimlerle röportajlar da yapmaktadır.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak